Documentaire Sisterhood zie je dinsdag 8 maart op NPO 2

Documentaire Sisterhood zie je dinsdag 8 maart op NPO 2
Sophie Dros onderzoekt vrouw-zijn anno nu

Kijktip :

Waarom voelen vrouwen ondanks het #metoo-tijdperk en de body positivity-beweging nog steeds ongemak bij het bespreken van bepaalde onderwerpen? Wat betekent vrouw-zijn anno nu? En welke dagelijkse confrontaties komen daarbij kijken? Dat onderzoekt Sophie Dros in de documentaire Sisterhood.

Sisterhood gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Nare ervaringen
Dros gaat in gesprek met vier uitgesproken vrouwen rond hun dertigste en een groep jonge meisjes. Samen bespreken ze de dagelijkse confrontaties waar ze als meisje en vrouw mee te maken krijgen. Aan welke verwachtingen moeten zij voldoen? Welke taboes houden schaamte in stand? Er komen ook nare ervaringen ter sprake in Sisterhood.

Angst
Zo vertellen vrouwen openhartig over hun angst voor mannen, maar is er ook aandacht voor het klinisch blauwe bloed in maandverbandreclames, grensoverschrijdend gedrag en ongewenste dickpics. Dros deelt ook haar eigen intieme ervaringen en betrekt de mensen achter de camera bij de vraagstukken. Heeft de geluidsjongen zich weleens geïntimideerd gevoeld door een vrouw?

De documentaire Sisterhood is dinsdag 8 maart om 22.30 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Sisterhood terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV