Recensie: Uncharted is schatzoeken en broederliefde met Tom Holland en Mark Wahlberg

Recensie: Uncharted is schatzoeken en broederliefde met Tom Holland en Mark Wahlberg
Gamestudio Naughty Dog's eigen Indiana Jones eindelijk naar het witte doek

Film :

Vanaf 17 maart is de film Uncharted te zien in de Nederlandse bioscopen. Gameverfilmingen zijn vaak gedoemd te mislukken, daarom is het toch stoer om avonturier Nathan Drake een heuse bioscoopfilm te gunnen. Lees hier de filmrecensie van Uncharted.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Héél veel goud
In het verhaal gaat de jonge schatzoeker Nathan Drake (Tom Holland) op zijn eerste avontuur met zijn partner, grappenmaker Victor "Sully" Sullivan (Mark Wahlberg). Ze maken een levensgevaarlijke reis om de wereld op zoek naar ‘de grootste schat die nooit is gevonden’ en komen zo op het spoor van Nathans vermiste broer. Uncharted is een prequel van de games.

Tom Holland en Antonio Banderas in de film 'Uncharted'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 6,7

Na de enorme blockbuster Spider-Man: No Way Home (nog steeds in de bios te zien) is Tom Holland terug als schatzoeker Nathan Drake. Uncharted is een leuke popcorn-knaller die best aardig wegkijkt, mede door de cast - met schurkenrollen voor Antonio Banderas en Tati Gabrielle. Zij geven de film net dat beetje extra om van te genieten. Uncharted is echter zeker niet perfect: je mist een dikke achtervolging met auto's en het komt allemaal wat laat op gang. Helaas is de broodnodige humor ook matig. De finale met de vliegende piratenschepen is wel visueel vuurwerk, en Holland doet er alles aan om er een feestje van te maken. Drie sterren.

Cast
Naast Tom Holland (Spider-Man: No Way Home) en Mark Wahlberg (Infinite) zijn ook Antonio Banderas (Dolor y gloria), Sophia Ali (Truth or Dare) en Tati Gabrielle (The 100) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ruben Fleischer (Venom).

Vanaf 17 maart 2022 is de film Uncharted te zien in de bioscopen. Genre: actie, avontuur. Tijdsduur: 116 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV