Vanavond op tv: laatste aflevering DNA Onbekend, Liverpool - Inter (Champions League)

Vanavond op tv: laatste aflevering DNA Onbekend, Liverpool - Inter (Champions League)
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 8 maart

Kijktip :

Vanavond is de slotaflevering van dit seizoen van DNA Onbekend te zien op NPO 1. Verder onder meer de Champions League-wedstrijd Liverpool - Inter. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 8 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Avonturenfilm: King Kong

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond avonturenfilm King Kong te zien. In 1933 zit actrice Ann Darrow zonder werk en filmregisseur Carl Denham zonder hoofdrolspeelster. Eigenlijk wil Ann niet werken voor Carl, die ook nog eens de boel lijkt te belazeren. Maar dat verandert als ze ontdekt dat het scenario voor zijn film wordt geschreven door de toneelschrijver Jack Driscoll. Ze gaat aan boord van een vrachtschip, op weg naar het geheimzinnige Skull Island waar Denham zijn film wil opnemen. Officieel is dat eiland verlaten, maar dan ontdekken ze een kolossale gorilla.

Volle Zalen: Joke Bruijs

NPO 2
20:35 uur

Vanavond is in Volle Zalen een portret van Joke Bruijs te zien. De actrice, zangeres en comédienne vierde onlangs haar zeventigste verjaardag; een mooi moment om met Cornald Maas terug te blikken op haar rijke carrière. Toneel, theater, televisie: het was niet onmiddellijk de wereld waarin Joke Bruijs opgroeide, zo blijkt uit Volle Zalen. Als telg uit een eenvoudig na-oorlogs Rotterdams gezin was het handen uit de mouwen steken.

Live: Liverpool - Internazionale (Champions League)

RTL 7
20:55 uur

Vanaf 19.55 uur voorbeschouwing en om 21.00 uur live verslag van de return Liverpool - Internazionale in de achtste finales van de Champions League. De Italianen proberen in Engeland een achterstand ongedaan te maken. Twee weken geleden ging Liverpool op bezoek in Milaan. Door doelpunten van Roberto Firmino en Mohamed Salah in het laatste kwartier werd het 0-2.

Nieuw: The Green Planet

Canvas
21:15 uur

David Attenborough is inmiddels 95 jaar, maar van een pensioen wil hij niets weten. Vanaf vanavond is de gloednieuwe documentaireserie The Green Planet te zien op Canvas, waarin Attenborough ons opnieuw meeneemt op een reis rond de wereld. Centraal in deze serie staan planten en hun relatie met dieren, mensen en het milieu. In elke aflevering verkennen we een ander stuk aarde aan de hand van planten. De eerste aflevering is getiteld "Tropical Worlds".

Slot: DNA Onbekend

NPO 1
21:25 uur

In de laatste aflevering van dit seizoen van DNA Onbekend ontmoet Dionne Stax onder anderen de 55-jarige Jolanda, die samen met haar jongere zus Thea is geboren in Amsterdam. Maar hun roots liggen ook in het verre buitenland. De vader van Jolanda en Thea is een Nederlandse man en hun moeder komt oorspronkelijk uit Indonesië. Jolanda heeft het goed thuis en heeft nooit aanleiding gehad om te twijfelen aan haar vader.

Docu: Sisterhood

NPO 2
22:30 uur

Waarom voelen vrouwen ondanks het #metoo-tijdperk en de body positivity-beweging nog steeds ongemak bij het bespreken van bepaalde onderwerpen? Wat betekent vrouw-zijn anno nu? En welke dagelijkse confrontaties komen daarbij kijken? Dat onderzoekt Sophie Dros in de documentaire Sisterhood. Dros gaat in gesprek met vier uitgesproken vrouwen rond hun dertigste en een groep jonge meisjes. Samen bespreken ze de dagelijkse confrontaties waar ze als meisje en vrouw mee te maken krijgen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV