Dinsdag in Op1: Rob de Wijk over de steun van China voor Vladimir Poetin

Dinsdag in Op1: Rob de Wijk over de steun van China voor Vladimir Poetin
Dit zijn de gasten van dinsdag 8 maart

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 8 maart

  • Vanaf vandaag is het glashelder dat China aan de kant van Rusland staat in de oorlog om Oekraïne. Wat voor gevolgen heeft dit voor het conflict en de internationale verhoudingen die toch al onder spanning stonden? Ondertussen blijkt uit steeds meer bronnen dat het Russische leger zowel ongeorganiseerd als ongemotiveerd is. Wat voor effect heeft dit op de strijd om de Oekraïense steden? Op1 bespreekt het met hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk.

  • Brussel wil nog voor 2030 af van Russisch gas. De Russische invasie in Oekraïne en de daardoor snel stijgende energieprijzen laten zien dat we te sterk energieafhankelijk zijn van Moskou. Wat is ons alternatief en wat zijn de voor- en nadelen van die energiebronnen? Dat bespreken we vanavond bij Op1 met energie-expert Remco de Boer.

  • In Oekraïne is de internationale vrouwendag een heuse feestdag. Maar hoe anders was dat vandaag in het land dat geteisterd wordt door Russische aanvallen. Oekraïense-Nederlandse Vita de Geus-Kovalenko vertelt bij Op1 hoe de feestdag normaal gesproken gevierd wordt en hoe het er vandaag aan toe ging.

  • Veel Russen in Nederland blijven het benadrukken: de oorlog in Oekraïne is Poetins oorlog, niet die van Rusland. Ook de Russische Euvgenia Parakhina neemt afstand van de Russische president en heeft twee Oekraïense vluchtelingen in huis genomen. Vanavond schuift ze aan bij Op1 en vertelt ze meer over deze keuze.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Rob de Wijk over de steun van China voor Vladimir Poetin of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV