Dinsdag in M: Zo wordt de Oekraïense president Zelensky beschermd

Dinsdag in M: Zo wordt de Oekraïense president Zelensky beschermd
Dit zijn de gasten van dinsdag 8 maart

Kijktip :

Margriet van der Linden ontvangt allerlei gasten aan haar tafel die praten over de meest uiteenlopende actuele onderwerpen. Hieronder lees je wie vanavond de gasten zijn bij M.

De gasten in M van dinsdag 8 maart

  • Aanstaande zondag vindt het benefietconcert ‘Opera & Ballet voor Oekraïne’ plaats. De gehele opbrengst daarvan gaat naar Giro555. Ook de Oekraïense bariton Maksym Nazarenko, treed daar op. Vanavond treedt hij op bij M met de Oekraïense volksmelodie ‘I look at the sky’. Over hoe het zou zijn om een vogel te zijn: wegvliegen van het kwaad onderweg naar een mooie toekomst.

  • De Oekraïense president Zelensky is wereldwijd hét gezicht van ongekende moedigheid. Ondanks dat hij en zijn stad het doelwit zijn, blijft hij zitten waar hij het hardst nodig is. Maar hoe wordt hij beschermd en uit handen gehouden van de vijand? En hoe moeten we kijken naar geheime militaire acties in oorlogstijd? Dit bespreken we met Sander Aarts, die jarenlang operationeel diende bij de Special Forces van het Korps Mariniers.

  • Een week geleden spraken we Maurits Foorthuis en zijn Oekraïense vriendin Angelina via een online verbinding. Hij had Angelina toen net opgehaald bij de Poolse grens. Inmiddels zijn ze in Nederland en zijn ook zijn schoonouders en nichtje er. Samen met zijn schoonmoeder schoonmoeder Nadiia en zijn nichtje Evelina is Maurits te gast bij M.

  • Meer dan twee miljoen Oekraïners zijn op de vlucht voor het Russische oorlogsgeweld. Het kabinet heeft de toestroom van Oekraïense vluchtelingen uitgeroepen tot nationale crisis. De noodopvang in Harskamp zit propvol.René Verhulst, burgemeester van Ede vertelt erover. Ook willen steeds meer mensen thuis vluchtelingen opvangen. Directeur Robert Zaal van Takecarebnb kreeg in anderhalve week tijd 13.000 aanmeldingen.

  • De koopkrachtcijfers zien er erg slecht uit. Op dit moment zijn ze 2,5 procent in de min. Minister van Financiën Sigrid Kaag kwam vandaag niet naar de Tweede Kamer om vragen hierover te beantwoorden. Met een woedende Tweede Kamer tot gevolg. Fractievoorzitter van GroenLinks Jesse Klaver en fractievoorzitter van de SP Lilian Marijnissen bespreken het aan tafel.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in M: Zo wordt de Oekraïense president Zelensky beschermd of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV