Serierecensie: The Gilded Age is het Amerikaanse antwoord op Downton Abbey

Serierecensie: The Gilded Age is het Amerikaanse antwoord op Downton Abbey
Kostuumdrama met Christine Baranski en Carrie Coon

Kijktip :

Vanaf 8 maart is de serie The Gilded Age te zien op HBO Max. Voor mensen die genieten van rijk gevulde straten met paardenkoetsen, prachtige kostuums en uitstekende cast: Een nieuwe verslaving is hier! Lees hier de serierecensie van The Gilded Age.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

New Money, Old Rules.
New York, 1882. De Gouden Eeuw van Amerika is in volle gang wanneer Marian Brook, een jonge weesdochter van een generaal uit het Zuiden, intrekt bij haar strenge, conventionele tantes in New York City. Met de hulp van Peggy Scott, een Afro-Amerikaanse vrouw die zich voordoet als haar dienstmeisje, raakt Marian verstrikt in de duizelingwekkende levens van haar rijke buren terwijl ze worstelt met de vraag of ze zich aan de regels moet houden of haar eigen weg moet inslaan.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 76% | IMDb ★ 8.1

Met een zeer rijk intro vol diamanten, kroonluchters, rozen en rijkdom start een splinternieuwe kostuumdrama The Gilded Age op HBO Max. De gelijkenissen met Downton Abbey zijn absoluut aanwezig, want naast aanzien en macht zijn ook rijkdom en armoede nu weer belangrijke thema's. Nieuwkomer - en dochter van niemand minder dan actrice Meryl Streep - Louisa Jacobson zet een uitstekende rol neer. Maar hoe kan dat ook anders, met zo'n moeder. Ook Sex and the City-ster Cynthia Nixon en Christine Baranski maken deze cast erg goed. Maak je klaar voor theekransjes, valse streken, intriges, romantiek en prachtige kostuums. Voor liefhebber een must-see. Vier sterren.

Actrice Cynthia Nixon (Ada Brook) en Christine Baranski (Agnes van Rhijn) in de serie 'The Gilded Age'

Cast
Naast Christine Baranski (Mamma Mia!) en Louisa Jacobson (Gone Hollywood) zijn ook Carrie Coon (Ghostbusters: Afterlife), Morgan Spector (Homeland), Taissa Farmiga (The Mule), Harry Richardson (Dunkirk) en Denée Benton (Our Friend) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Julian Fellowes (Downton Abbey: A New Era).

Vanaf 24 januari 2022 is de serie The Gilded Age te zien op HBO Max (vanaf 8 maart beschikbaar in Nederland). Deze serie bevat 9 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: Drama.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV