Prachtig filmsprookje Beauty and the Beast donderdag te zien op Net5

Prachtig filmsprookje Beauty and the Beast donderdag te zien op Net5
Ook te streamen via Disney+ en Pathé Thuis

Kijktip :

De afgelopen jaren heeft Disney zich toegelegd op live action-remakes van hun geliefde animatieklassiekers. Het levert prachtige films op, die uitblinken op het gebied van sets, kostuums en special effects. Beauty and the Beast, een van die geslaagde producties, is donderdag te zien op Net5. Je kunt Beauty and the Beast streamen via Disney+ en Pathé Thuis.

Het verhaal
De beeldschone jonge vrouw Belle wordt begeerd door de stoere, maar onuitstaanbare Gaston. Als haar vader op een dag niet terugkeert van een tripje naar de markt, maakt ze zich grote zorgen en besluit ze hem te zoeken. Ze belandt in het kasteel van een beest, waar ze gevangen gehouden wordt. Hoewel ze bang is, raakt ze al snel bevriend met het betoverde personeel van het kasteel. Ze leert verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van een prins die binnen in hem schuilt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het verhaal van Beauty and the Beast is onverwoestbaar: de animatieversie was in 1991 een wereldwijd succes en werd als eerste animatiefilm ooit genomineerd voor de Oscar voor Beste Film, en ook deze live action-versie trok volle zalen. Het niveau is misschien iets lager en het verrassingseffect is er wel af, maar het blijft een prachtige film. Men is zich weer te buiten gegaan aan voor een Oscar genomineerde sets en kostuums. Bovendien is het genieten van de leuke cast, met bijrolletjes voor onder anderen Stanley Tucci, Ian McKellen en Emma Thompson.

Cast
Naast Emma Watson (Little Women) en Dan Stevens (The Call of the Wild) zijn ook Luke Evans (Midway), Kevin Kline (Last Vegas) en Ewan McGregor (Doctor Sleep) te zien in Beauty and the Beast. Deze film is geregisseerd door Bill Condon.

Beauty and the Beast (2017) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is donderdag 10 maart om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: avontuur, fantasy, romantiek. Speelduur: 129 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV