Donderdag in Op1: Rob Bertholee over de laatste ontwikkelingen in Oekraïne

Donderdag in Op1: Rob Bertholee over de laatste ontwikkelingen in Oekraïne
Dit zijn de gasten van donderdag 10 maart

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Sven Kockelmann en Maaike Timmerman.Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 10 maart

  • Vandaag is er voor het eerst sinds de invasie van Oekraïne door Rusland topoverleg gevoerd door beide landen. De Oekraïense minister van buitenlandse zaken Koeleba ontmoette zijn Russische ambtgenoot Lavrov in Turkije. Heeft dat nog iets opgeleverd? Ook waarschuwt het Witte Huis dat Poetin mogelijk chemische en biologische wapens gaat inzetten. We bespreken vanavond het laatste nieuws met oud-AIVD directeur en oud-commandant Landstrijdkrachten Rob Bertholee.

  • Nederland moet per direct stoppen met de import van Russisch gas. Dat vindt GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver. Wat betekent dit voorstel voor onze energievoorziening en welke gevolgen heeft een boycot voor het verder oplopen van de energierekening? Vanavond schuift hij aan bij Op1 om te vertellen over zijn plannen.

  • ”We lopen echt het risico van een ‘jarenzeventigscenario’: langdurige en hoge inflatie gecombineerd met recessie.”, zei voorzitter Ingrid Thijssen van ondernemerskoepel VNO-NCW tegen het FD. Ze is een stuk somberder over de economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne dan het Centraal Planbureau. Ze krijgt veel signalen uit haar achterban van bedrijven die nu al worden geraakt, dus wil ze dat het kabinet komt met maatregelen om de economische gevolgen te dempen. Vanavond schuift ze aan bij Op1.

  • ‘’Wij vechten niet alleen voor Oekraïne, maar voor heel Europa.’’ Dat zeggen de burgemeester van Kiev, tevens oud-wereldkampioen boksen, Vitali Klitsjko, en zijn broer Vladimir Klitsjko. Vanavond spreken we met de broers in Op1 over het gevecht van hun leven.

  • Er zijn grote zorgen over de veiligheid van de kerncentrales Tsjernobyl en Zaporizja. Wat zouden de gevolgen zijn van een nucleaire dreiging vanuit deze centrales voor Nederland? We bespreken het vanavond met bestuurslid van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming Marco Brugmans.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV