Prachtige documentaire McQueen zondag te zien op Canvas

Prachtige documentaire McQueen zondag te zien op Canvas
Het fascinerende leven van modeontwerper Alexander McQueen

Kijktip :

Alexander McQueen was jarenlang één van de grootste namen uit de Britse mode-industrie. Hij stapelde succes op succes, maar zijn leven kwam op tragische wijze vroegtijdig tot een einde. De documentaire McQueen, zondag 13 maart te zien op Canvas, vertelt zijn verhaal.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Givenchy
McQueen groeide op als een onopvallende jongen die altijd aan het tekenen was. In 1992 richte hij zijn eigen modehuis op en vanaf dat moment ging het snel. Zo was hij van 1996 tot 2001 hoofdontwerper bij Givenchy en hij won vier British Designer of the Year Awards. De onopvallende jongen uit de arbeidersklasse van Oost-Londen groeide uit tot een ster.

Zelfmoord
Naast de aandacht voor zijn glansrijke carrière komt ook het persoonlijke leven van McQueen aan bod. De man die de wereld van de haute couture van Parijs omverwierp en het tijdperk van 'Cool Britannia' inluidde leed echter ook aan depressies en was verslaafd aan drugs. Hij pleegde op 11 februari 2010 zelfmoord, negen dagen na de dood van zijn moeder.

De documentaire McQueen (2018) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is zondag 13 maart om 21.55 uur te zien op Canvas. Speelduur: 111 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV