Andere Tijden Special over de strijd voor een beter milieu maandag te zien op NPO 2

Andere Tijden Special over de strijd voor een beter milieu maandag te zien op NPO 2
Vijftig jaar strijd in beeld

Kijktip :

Maandag 14 maart is er weer een special van Andere Tijden, dat nu ongeveer eens per maand op tv is, te zien op NPO 2. Deze week duiken we in een urgente kwestie: de strijd voor een beter milieu. Met veel archiefmateriaal wordt deze vijftig jaar durende strijd in beeld gebracht.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Kabouters
Die strijd is soms ernstig, maar ook regelmatig vrolijk: van Amsterdamse Kabouters die bomen planten in de binnenstad en ludieke acties tegen de introductie van plastic vuilniszakken tot eindeloze vuilnisbelten, smerige rivieren en discussies over kernenergie.

Club van Rome
In 1972 brengt de Club van Rome het rapport 'Grenzen aan de groei' uit. In het rapport wordt voorspeld - voor het eerst op grond van computermodellen - dat de grondstofvoorraden binnen enkele decennia zijn uitgeput. Welke problemen zijn opgelost en welke lijken nog verdacht veel op de huidige problemen met klimaat en milieu?

De Andere Tijden Special over de strijd voor een beter milieu is maandag 14 maart om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV