Recensie: Clean is wraakfilm met topacteur Adrien Brody in donkere B-film

Recensie: Clean is wraakfilm met topacteur Adrien Brody in donkere B-film
Vuilnisman wordt moordmachine

Film :

Vanaf 9 maart is de film Clean te zien op Pathé Thuis. Het blijft onvoorstelbaar dat een topacteur zoals Adrien Brody (The Pianist en The Grand Budapest Hotel) kiest voor een weinig origineel script wat zo bij het grofvuil kan. Lees hier de filmrecensie van Clean.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Opgeruimd staat netjes
Het verhaal gaat over vuilnisman Clean (Adrien Brody). Hij wordt door zijn verleden hevig gekweld met het tragische verlies van zijn dochter. Hij wil nu een rustig leven leiden en verlossing vinden. Wanneer hij op een dag het goede wil doen, komt hij in het vizier van een lokale crimineel terecht. Wanneer het geweld van lokale bendes het leven van zijn buurman in groot gevaar brengt, keert Clean terug naar het geweld en de duisternis die hij met moeite achter zich heeft gelaten.

Acteur Adrien Brody in de film 'Clean'

Beoordeling van Gids.tv: ★½

Entertainment-score: 51% | IMDb ★ 5,6

Deze misdaad- en wraakfilm Clean zou prima passen in de programmering van RTL 7 "Meer voor Mannen". Je moet even geduld hebben met wat actie, want dat is meer voor het tweede deel van de film. Clean is een sombere film die maar een enkele lichtpuntjes kent. Niet in de beelden, die zijn soms zo donker dat je bijna helemaal niets meer op je televisie ziet: Met name in de vaak rommelige actiescénes is dit het geval. Clean blinkt in niets uit, heeft een dun script en weinig impossant acteerwerk. Met de uitstekende wraakfilm Nobody (nu te zien op Amazon Prime Video) nog in ons geheugen stelt Adrien Brody ons dan ook hevig teleur. Wie schrijft er een goed script voor deze verder waanzinnige acteur? Solet in ieder geval niet: Anderhalve ster.

Cast
Naast Adrien Brody (King Kong) zijn ook Glenn Fleshler (Joker), Mykelti Williamson (Forrest Gump) en Chandler DuPont (Twelve) te zien in deze film. Deze productie is geregisseer door Paul Solet (Bullet Head).

Vanaf 9 maart 2022 is de film Clean te zien op Pathé Thuis. Genre: Misdaad, Drama, Actie. Tijdsduur: 94 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Clean is wraakfilm met topacteur Adrien Brody in donkere B-film of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV