Recensie: The Eyes of Tammy Faye met goddelijke Jessica Chastain als tv-predikant

Recensie: The Eyes of Tammy Faye met goddelijke Jessica Chastain als tv-predikant
Nu in de bios en snel op Disney+

Film :

Sinds 3 februari is de film The Eyes of Tammy Faye te zien in de bioscopen. Searchlight Pictures pakt grandioos uit met een waargebeurd verhaal over tv-evangelistenechtpaar Jim en Tammy Faye Bakker. Lees hier de filmrecensie van The Eyes of Tammy Faye.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Glory, glory, hallelujah!"
Tammy Faye is getrouwd geweest met de beroemde televisie-dominee Jim Bakker, die nog beroemder werd na overspel en fraude. Tammy was onderdeel van het succes en probeert na de val in het ravijn weer naar boven te klauteren - geholpen door een enorme lading make-up.

Acteur Andrew Garfield en Jessica Chastain in de film 'The Eyes of Tammy Faye'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 6,8

Deze sprankelende speelfilm, naar de gelijknamige documentaire uit 2000, toont de opkomst en ondergang van de Bakkers. Dit tv-evangelistenechtpaar bekostigde hun luxe leefstijl in de jaren zeventig en tachtig stiekem met de vele donaties van hun enorme, goedgelovige publiek. Actrice Jessica Chastain - onherkenbaar met héél veel make-up - verdient een Oscar voor haar ijzersterke vertolking van Tammy Faye, die ontwapenend en ontroerend is. Ook topacteur Andrew Garfield (tick... tick... BOOM!) is uitstekend op zijn plek als echtgenoot Jim. Het is helemaal genieten als de emoties tussen de twee hoog oplopen. De sfeer is mooi getroffen en de waanzinnige kostuums en soms hysterische decors in 70's- en 80's-stijl zijn een lust voor het oog. Als je helemaal niets van dit bizarre verhaal weet geniet je dubbel. Praise the Lord! Vier sterren.

Cast
Naast Jessica Chastain (The 355) en Andrew Garfield (The Social Network) zijn ook Vincent D'Onofrio (The Magnificent Seven), Mark Wystrach (G.I Jesus), Cherry Jones (The Village), Sam Jaeger (The Handmaid's Tale) en Louis Cancelmi (The Irishman) te zien in The Eyes of Tammy Faye. Deze productie is geregisseerd door Michael Showalter (The Big Sick).

Vanaf 3 februari is de film The Eyes of Tammy Faye te zien in de Nederlandse bioscopen. Vanaf 23 maart is deze film te streamen op Disney+ en Pathé Thuis. Genre: biografie, drama. Tijdsduur: 126 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV