Vanavond op tv: start Chateau Bijstand, nieuw seizoen Uitstel van executie

Vanavond op tv: start Chateau Bijstand, nieuw seizoen Uitstel van executie
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 maart

Kijktip :

Er is al heel wat ophef over het nieuwe programma Chateau Bijstand met de familie Meiland, maar vanavond is de eerste uitzending pas op televisie te zien. Verder keert Uitstel van executie terug op tv met een nieuw seizoen, maar je kunt ook kijken naar bijvoorbeeld een klassieke maffiafilm of de docuserie Spoorloos over een zoektocht naar de biologische ouders van Joan. En er is meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Andere Tijden Special: strijd voor beter milieu

NPO 2
20:23 uur

Vanavond is er weer een special van Andere Tijden, dat nu ongeveer eens per maand op tv is, te zien op NPO 2. Deze week duiken we in een urgent probleem: de strijd voor een beter milieu. Met veel archiefmateriaal wordt deze vijftig jaar durende strijd in beeld gebracht. Die strijd is soms ernstig, maar ook regelmatig vrolijk: van Amsterdamse Kabouters die bomen planten in de binnenstad en ludieke acties tegen de introductie van plastic vuilniszakken tot eindeloze vuilnisbelten, smerige rivieren en discussies over kernenergie.In 1972 brengt de Club van Rome het rapport 'Grenzen aan de groei' uit. In het rapport wordt voorspeld - voor het eerst op grond van computermodellen - dat de grondstofvoorraden binnen enkele decennia zijn uitgeput. Welke problemen zijn opgelost en welke lijken nog verdacht veel op de huidige problemen met klimaat en milieu?


Tv-première: Spider-Man: Far from Home

RTL 7
20:29 uur

Peter Parker gaat in Spider-Man: Far from Home samen met zijn beste vrienden op vakantie naar Europa. Het plan van Peter om een paar weken geen superheld te zijn, moet hij al snel schrappen. Met tegenzin stemt hij in om Nick Fury te helpen het mysterie te ontrafelen achter een aantal onverklaarbare aanvallen. Spider-Man en Mysterio bundelen hun krachten om de chaos te bestrijden, maar niets is wat het lijkt.


Terug: Uitstel van executie

RTL 4
20:30 uur

Uitstel van executie is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen, waarin Martijn Krabbé en zijn team noodlijdende mensen proberen te helpen. Kunnen ze een executieverkoop van hun huis voorkomen? In Uitstel van executie probeert Krabbé samen met een team van een makelaar, een bouwkundige en een budgetcoach te voorkomen dat huizen van mensen worden verkocht op een veiling. De huizen verkeren vaak in slechte staat omdat bewoners door hoge schulden niet in staat zijn het te onderhouden. De eerste aflevering gaat over de ongeneeslijk zieke Andrea, wiens gezondheid rap achteruit gaat. Hierdoor is haar woning een groot obstakel geworden. En door het verliezen van haar baan kan zij haar hypotheek niet meer betalen. Lukt het Martijn en zijn team wel om de woning te verkopen en een geschikte nieuwe woning te vinden?


Nieuw: Chateau Bijstand

SBS 6
20:30 uur

De familie Meiland is terug! Niet in Chateau Meiland, maar met het nieuwe programma Chateau Bijstand. De welgestelde Meilandjes proberen een maand lang op bijstandsniveau te leven - en dat blijkt niet altijd even makkelijk. Martien, Erica, Maxime, Claire, baby Vivé en natuurlijk de twee honden verruilen hun chique woning in Noordwijk voor een doorsnee huurhuis. De schrik slaat toe als ze het totaal lege huis voor het eerst betreden. Ze krijgen een klein budget om het huis in te richten en een auto te kopen. De Meilandjes vragen hiermee aandacht voor ouders in de bijstand en zetten zich in voor het goede doel Stichting Babyspullen. Maar het zal lastig zijn om hier aan te denken als het avontuur begint: ze moeten alles inleveren, van bankpasjes tot auto's en van laptops tot mobiele telefoons.


Misdaadfilm: The Godfather

Spike
20:33 uur

De misdaadfilm The Godfather is een winnaar van drie Oscars, waaronder Beste Film. The Godfather, gebaseerd op het boek van Mario Puzo, is het meeslepende verhaal over het leven van maffia-patriarch Don Corleone en z'n familie. Vito Corleone (Marlon Brando) heeft in New York een waar maffia imperium opgebouwd. Corleone is een machtig en welgesteld man, die anderen het vuile werk laat opknappen. Zijn zoon Michael (Al Pacino) wil aanvankelijk niets met de duistere praktijken te maken hebben, maar wanneer de Don na een aanslag in het ziekenhuis belandt heeft hij geen keus meer. Michael besluit wraak te nemen op de daders en moet vervolgens naar Sicilië vluchten. Ondertussen wordt zijn oudere broer Sonny (James Caan) vermoord en wanneer het weer veilig is om terug te keren naar Amerika neemt Michael de zaken van zijn vader over.


Spoorloos: Joan zoekt rust

NPO 1
21:22 uur

Vanavond in Spoorloos het verhaal van Joan. Hij hoopt eindelijk rust te vinden door antwoorden te krijgen op prangende vragen over zijn biologische ouders. Derk Bolt gaat voor hem aan de slag. In de puberteit kan Joan steeds minder goed meekomen. Hij gaat zich misdragen en wordt vaak weggestuurd, krijgt foute vrienden en belandt van de regen in de drup. Zijn adoptieouders zoeken professionele hulp voor hun in Roemenië geboren zoon. Maar de diagnose is elke keer anders, medicatie blijkt geen oplossing. Als Joans adoptievader onverwacht sterft, komt hij in een zware psychose. Met behulp van een persoonlijk begeleider probeert Joan zijn leven weer op de rit te krijgen. Ook het zoeken naar zijn biologische familie in Roemenië staat op zijn to-do-lijstje. Het vinden van antwoorden helpt hopelijk bij het vinden van rust.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV