Muzikale 2Doc: Klanken van oorsprong zie je dinsdagavond op NPO 2

Muzikale 2Doc: Klanken van oorsprong zie je dinsdagavond op NPO 2
Verhalen van diverse Nederlands-Indische muzikanten

Kijktip :

Vanavond is de muzikale documentaire Klanken van oorsprong te zien op NPO 2. In deze documentaire wordt het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond verteld, van The Blue Diamonds tot Boudewijn de Groot.

Klanken van oorsprong gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Gedwongen
Tussen 1945 en 1962 moesten meer dan 300.000 Indo-Europeanen gedwongen terug naar hun oorspronkelijk vaderland Nederland. Eenmaal gearriveerd werden bands als The Tielman Brothers en The Crazy Rockers snel populair bij de Nederlandse jeugd, die behoefte had aan rock 'n' roll. Ook Boudewijn de Groot, Liesbeth List en Sandra Reemer maken furore.

De tekst gaat verder na deze video's

Van Halen
Ruud en Riem de Wolff (The Blue Diamonds) worden zelfs internationaal beroemd, net als de naar Amerika geëmigreerde broers Eddie en Alex van Halen. Alle muzikanten hebben dingen gemeen: hun geschiedenis van oorlog, vluchten, opnieuw beginnen in een vreemd land en aanpassen. Klanken van oorsprong is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden.

Klanken van oorsprong is op dinsdag 15 maart om 22.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt de hele aflevering Klanken van oorsprong terugkijken via Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV