Oscarwinnende dramafilm Phantom Thread zie je dinsdag op SBS9

Oscarwinnende dramafilm Phantom Thread zie je dinsdag op SBS9
Laatste keer Daniel-Day Lewis

Kijktip :

Paul Thomas Anderson leverde na drie jaar tussenpauze in 2017 een pareltje van een film op, die het collectief geheugen in zou gaan als de - nu echt - definitieve film van topacteur Daniel-Day Lewis. Phantom Thread is dinsdag om 20.30 uur te zien op SBS9, je kunt de film ook streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
In het Londen van net na de Tweede Wereldoorlog vindt een eigenzinnige en zeer ambitieuze modekoning zijn muze in de schuchtere, maar vastberaden Alma. Hij valt voor haar perfecte paspopfiguur en zij voor zijn genialiteit. Maar beiden zijn ze erg moeilijk om mee samen te leven.

Actrice Vicky Krieps en Daniel Day-Lewis in de romantische dramafilm 'Phantom Thread'

Weer een Oscar?
Met deze film zette Paul Thomas Anderson zich nogmaals op de kaart, nadat hij met Boogie Nights (1997), Magnolia (1999), There Will Be Blood (2007) en Inherent Vice (2014) al veel succes had bij de critici. Vooral de rol van Daniel-Day Lewis, die vlak na het uitkomen van de film zijn pensioen aankondigde, kon op veel lof rekenen. Zes nominaties voor een Academy Award leverde deze film op. Anderson doet ook dit jaar weer mee op de prijzen in het jaarlijkse Oscarbal, nu voor zijn nieuwe film Licorice Pizza (lees hier onze recensie).

Cast
Naast Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood) en Vicky Krieps (Colonia) is ook Lesley Manville (Maleficent) te zien in deze film. Regisseur van deze film is Paul Thomas Anderson (Boogie Nights).

Phantom Thread wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op dinsdag 15 maart om 20.30 uur te zien op SBS9. Verder kun je Phantom Thread streamen via onder meer Netflix.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Oscarwinnende dramafilm Phantom Thread zie je dinsdag op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV