Vanavond op tv: Het Nederland Kiest-debat met acht landelijke lijsttrekkers

Vanavond op tv: Het Nederland Kiest-debat met acht landelijke lijsttrekkers
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 15 maart

Kijktip :

Gisteren mochten we al naar de stembus om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen en ook vandaag en morgen kun je dit doen. Bij de publieke omroep is hier uitgebreid aandacht voor. Vanavond zie je op NPO 1 Nederland Kiest: De Stemming. Vlak daarna kun je Nederland Kiest: Het Debat volgen met de acht landelijke lijsttrekkers. Bekijk hieronder alle tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 15 maart.

Wedstrijd Ajax - Benfica
Voetballiefhebbers kunnen kijken naar de wedstrijd Ajax - Benfica. Vanaf 19.55 uur zie je de voorbeschouwing en om 21.00 uur het live verslag van de wedstrijd. De return van de achtste finale in de Champions League wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Bekijk alle tv-tips hieronder.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

NOS Nederland Kiest: De Stemming

NPO 1
19:06 uur

Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart mogen we naar de stembus om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de publieke omroep is hier aandacht voor in Nederland Kiest: De Stemming. Twaalf lokale lijsttrekkers zijn uitgenodigd om met elkaar in debat te gaan. Acht van de twaalf vertegenwoordigen een partij die ook in de Tweede Kamer zit. De debatten in De Stemming gaan over thema's met een lokale impact.

Filmdrama: Phantom Thread

SBS 9
20:30 uur

De film Phantom Thread is gesitueerd in het Londen van de jaren 50. Reynolds Woodcock is een gerenommeerde kledingontwerper wiens veeleisende leven overhoop wordt gegooid door een jonge, wilskrachtige vrouw, Alma, die zijn muze en minnaar wordt.

NOS Nederland Kiest: Het Debat

NPO 1
20:40 uur

Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen op maandag, dinsdag en woensdag is vanavond een debat te zien met acht landelijke lijsttrekkers. In NOS Nederland Kiest: Het Debat zie je lijsttrekkers van de vier coalitiepartijen en die van de vier grootste oppositiepartijen. Het is op dit moment nog even afwachten wie er precies bij het debat aanwezig zullen zijn; vanwege de oorlog in Oekraïne is het goed mogelijk dat Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) verstek laten gaan.

Live: Ajax - Benfica (Champions League)

RTL 7
20:53 uur

Vanaf 19.55 uur zie je de voorbeschouwing van Ajax - Benfica (Champions League) en om 21.00 uur het live verslag van de wedstrijd. In de return is nog van alles mogelijk, maar Ajax heeft het voordeel van een goed gevulde Arena. De Amsterdammers hebben dit seizoen in de Champions League nog niet verloren, want de zes groepswedstrijden tegen Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas werden allemaal gewonnen. Kan Ajax de kwartfinale bereiken?

Docu: Sociaal tribunaal

NPO 3
21:03 uur

In de documentaire Sociaal tribunaal onderzoekt journalist Doortje Smithuijsen het fenomeen cancel culture en gaat ze in gesprek met gecancelden, cancelaars en andere betrokkenen. Tegenwoordig lijkt social media namelijk meer en meer op een openbare rechtszaal.

Docu: Klanken van oorsprong

NPO 2
22:45 uur

Vanavond is de muzikale documentaire Klanken van oorsprong te zien op NPO 2. In deze documentaire wordt het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond verteld, van The Blue Diamonds tot Boudewijn de Groot.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV