Vanavond op tv: Nederland Kiest: De Uitslagen, docu Hitsville, de geboorte van Motown

Vanavond op tv: Nederland Kiest: De Uitslagen, docu Hitsville, de geboorte van Motown
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 maart

Kijktip :

Vandaag mag Nederland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vanavond is op NPO 1 de avondvullende uitzending Nederland Kiest: De Uitslagen te zien. Verder onder meer de documentaire Hitsville, de geboorte van Motown. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Nederland geeft thuis

NPO 2
19:00 uur

De Nederlandse gastvrijheid voor vluchtelingen in nood is ongekend. Mensen en kerken stellen hun harten, gebouwen en woonhuizen open om vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen een thuis te bieden. In het nieuwe programma Nederland geeft thuis wordt elke dag rond 19.00 uur een initiatief in het spotlicht gebracht.


NOS Nederland Kiest: De Uitslagen

NPO 1
20:30 uur

Woensdag is de laatste dag dat je kunt stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat de stemmen geteld gaan worden. En daar is de NOS traditioneel de hele avond bij met Nederland Kiest: De Uitslagen. De uitslagenavond komt rechtstreeks vanuit een locatie in het land. Rob Trip en Simone Weimans presenteren de uitzending en Malou Petter komt met de exitpolls en de uitslagen. Ook zijn er verschillende deskundigen om de uitslagen te duiden.


Misdaaddrama: Widows

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de spannende misdaadfilm Widows te zien, geregisseerd door Steve McQueen (12 Years a Slave). Vier vrouwen hebben niets met elkaar gemeen behalve de schulden door de criminele activiteiten van hun overleden echtgenoten. In een tijd van onrust besluiten ze het lot in eigen handen te nemen om een toekomst te smeden op hun eigen voorwaarden.


Live: Juventus - Villarreal (Champions League)

RTL 7
20:55 uur

Vanaf 19.55 uur voorbeschouwing en om 21.00 uur live verslag van de wedstrijd Juventus - Villarreal. De return van de achtste finale in de Champions League wordt gespeeld in het Allianz Stadion in Turijn. Het duel in Spanje was erg teleurstellend voor de ploeg van Allegri: De Oude Dame kwam niet verder dan 1-1 in Villarreal. Spits Vlahovic scoorde heel snel, maar Parejo maakte in de 66ste minuut gelijk.


Jinek & RTL Nieuws Uitslagenavond

RTL 4
21:35 uur

Als tegenhanger van de traditionele uitslagenavond van de NOS organiseert ook RTL een uitslagenavond voor de gemeenteraadsverkiezingen, die een mix is tussen talkshow Jinek en nieuwsbulletins van het RTL Nieuws. In de uitslagenavond van RTL 4 zijn Eva Jinek aan de talkshowtafel, Antoine Peeters in de studio van RTL Nieuws en Fons Lambie als verslaggever de rode draad. Een aantal gasten versterken Jinek aan tafel om de uitslagen te duiden.


Docu: Hitsville, de geboorte van Motown

NPO 2
22:10 uur

Het is één van de meest legendarische platenlabels van de vorige eeuw: het "zwarte" label Motown Records. Grote namen stonden er onder contract. Hitsville, de geboorte van Motown geeft een ultiem beeld van het label. Grondlegger en baas Berry Gordy opent niet alleen zijn volledige persoonlijke archief, maar vertelt ook voor het eerst samen met zijn creatieve partner Smokey Robinson het opwindende verhaal van de hitfabriek.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nederland Kiest: De Uitslagen, docu Hitsville, de geboorte van Motown of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV