Prachtige fantasyfilm A Monster Calls zie je vrijdag op Net5

Prachtige fantasyfilm A Monster Calls zie je vrijdag op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De Spaanse filmregisseur J.A. Bayona heeft nog maar vier speelfilms gemaakt, maar lijkt daarin al een talent te hebben voor de meest uiteenlopende genres. Met A Monster Calls, vrijdag te zien op Net5, maakte hij een prachtige fantasyfilm. Je kunt A Monster Calls streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Na de scheiding van zijn ouders woont de twaalfjarige Conor bij zijn moeder. Zij is ernstig ziek geworden en daarom krijgen ze vaak bezoek van zijn oma, met wie Conor geen goede relatie heeft. Daar komt nog eens bij dat hij op school door zijn klasgenoten wordt gepest én 's nachts geteisterd wordt door nachtmerries. In zijn verbeelding krijgt hij elke nacht bezoek van een monster dat hem verhalen komt vertellen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met A Monster Calls maakte J.A. Bayona een fantasyfilm waar zelfs Guillermo del Toro, die door films als Pan's Labyrinth en The Shape of Water een patent lijkt te hebben op het genre, jaloers op zal zijn. Bayona schotelt ons een beeldschone productie voor, met veel oog voor detail en een duister sfeertje. Daarnaast kon hij beschikken over een ijzersterke cast. Dat maakt van A Monster Calls een prachtige kijkervaring van begin tot eind.

Cast
Naast Lewis MacDougall (Pan) en Liam Neeson (Schindler's List) zijn ook Sigourney Weaver (Aliens), Felicity Jones (Rogue One) en Geraldine Chaplin (Doctor Zhivago) te zien in A Monster Calls. Deze film is geregisseerd door J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom).

A Monster Calls (2016) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is vrijdag 18 maart om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, fantasy. Speelduur: 108 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV