Meesterlijke misdaadfilm The Departed vrijdag te zien op Canvas

Meesterlijke misdaadfilm The Departed vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Martin Scorsese heeft zich in zijn carrière aan tal van filmgenres gewaagd, maar misdaad blijft toch zijn favoriete genre. In 2006 bleek dat opnieuw bij de release van The Departed, een absoluut meesterwerk uit het oeuvre van de legendarische regisseur. De film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt The Departed streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De jonge undercover-agent Billy Costigan heeft opdracht gekregen te infiltreren in de criminele organisatie van de machtige Frank Costello. Al snel wint Costigan zijn vertrouwen en kan er informatie worden doorgespeeld aan zijn echte werkgever. Ondertussen heeft crimineel Colin Sullivan zich bij de politie naar binnen gewerkt. Als aan beide kanten bekend wordt dat er mollen in het spel zijn, zijn de twee jongemannen hun leven niet meer zeker.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
The Departed kan zich makkelijk meten met eerdere klassiekers uit het oeuvre van Scorsese, zoals Taxi Driver (1976), Raging Bull (1980) en Goodfellas (1990). Vreemd genoeg was dit wel een remake van een veelgeprezen Aziatische film, Infernal Affairs. Met veel succes werd het verhaal verplaatst naar de Amerikaanse stad Boston. Het scenario van William Monahan is van het allerhoogste niveau en kreeg de regisseur die het verdiende. Scorsese maakte er een opwindend spektakel van met een sterrencast waar je alleen maar u tegen kunt zeggen. De film won bovendien vier Oscars, onder meer voor Beste Film en Beste Regie.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (The Revenant) en Matt Damon (Ford v Ferrari) zijn ook Jack Nicholson (The Shining), Mark Wahlberg (Patriots Day) en Martin Sheen (Apocalypse Now) te zien in The Departed. Deze film is geregisseerd door Martin Scorsese (The Irishman).

The Departed (2006) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is vrijdag 18 maart om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 151 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV