Sfeervolle horrorfilm Planet Terror zaterdag te zien op Veronica

Sfeervolle horrorfilm Planet Terror zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Filmmaatjes Robert Rodriguez en Quentin Tarantino besloten de handen ineen te slaan voor hun Grindhouse-project: een double feature van films die een eerbetoon brengen aan de smoezelige B-films uit de jaren zeventig. Rodriguez' deel, Planet Terror, is zaterdag te zien op Veronica. Je kunt Planet Terror streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden go-godanseres Cherry Darling (met een geweer als been) en haar ex El Wray een team van toevallige strijders. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De liefhebbers van obscure horrorfilms komen met Planet Terror helemaal aan hun trekken. Het eerbetoon is zeer geslaagd: we zien zelfs korrelige beelden, niet-synchroon lopend geluid, schaars geklede vrouwen en keiharde actie. Deze ingrediënten kunnen overkomen als een goedkope 'gimmick', maar dat is in Planet Terror geenszins het geval. Op sommige momenten weet je niet of je moet lachen of gruwelen, en dat is precies het doel van Rodriguez geweest. Een heerlijke productie.

Cast
Naast Rose McGowan (Conan the Barbarian) en Freddy Rodriguez (Lady in the Water) zijn ook Josh Brolin (Avengers: Endgame), Marley Shelton (Scream) en Bruce Willis (The Sixth Sense) te zien in Planet Terror. Deze film is geregisseerd door Robert Rodriguez (Sin City).

Planet Terror (2007) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is zaterdag 19 maart om 22.40 uur te zien op Veronica. Genre: actie, horror, thriller. Speelduur: 105 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV