Nieuwe serie Mijn vader de gelukszoeker begint zondag op NPO 2

Nieuwe serie Mijn vader de gelukszoeker begint zondag op NPO 2
Nadia Moussaïd gaat op reis met haar vader

Kijktip :

Zondag (20 maart) gaat de nieuwe, driedelige serie Mijn vader de gelukszoeker van start op NPO 2. In dit programma maakt presentatrice Nadia Moussaïd samen met haar vader Alice de omgekeerde reis die hij van Marokko naar Nederland maakte. Ze beginnen in Schiedam.

Mijn vader de gelukszoeker aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Schip
Alice Moussaïd is zeventien jaar als hij zich eind jaren zeventig per schip, en met gevaar voor eigen leven, vanuit zijn geboorteland Marokko naar Europa laat smokkelen om zijn geluk te zoeken. Ruim veertig jaar later neemt Alice zijn in Schiedam geboren en getogen dochter mee voor een reis in omgekeerde richting, terug naar Marokko.

Achtergrond
Nadia leert door de reis niet alleen haar eigen achtergrond beter kennen, maar ontdekt ook het indringende verhaal over de weg die migranten, ook nu nog, afleggen om hun geluk in Europa te beproeven. Zo spreken ze in Parijs met migranten die anno 2022 onder dezelfde moeilijke omstandigheden als Alice destijds hun geluk in Europa beproeven.

De driedelige serie Mijn vader de gelukszoeker is vanaf zondag 20 maart wekelijks rond 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Mijn vader de gelukszoeker terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV