Vrijdag in Op1: Kuijpers en De Kruif over Nederlandse patriotraketten en Oekraïne

Vrijdag in Op1: Kuijpers en De Kruif over Nederlandse patriotraketten en Oekraïne
De gasten van Op1 van vrijdag 18 maart

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 18 maart.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen van vrijdag 18 maart

  • Nederland stuurt patriotraketten en 150 militairen naar de Slowaakse grens. De plaatsing van de luchtafweerraketten is bedoeld om de oostflank van het NAVO-gebied militair te versterken, iets wat nodig is vanwege de Russische dreiging. Commandant van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando Jos Kuijpers vertelt vanavond bij Op1 meer over de plaatsing van de raketten en oud-commandant der strijdkrachten Mart de Kruif schuift aan met het laatste nieuws uit Oekraïne.

  • Oekraïense vluchtelingen kunnen vanaf volgende maand in Nederland werken zonder dat hun werkgever hier een speciale vergunning voor hoeft aan te vragen. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid meldde vandaag dat de regelgeving daarvoor wordt aangepast. Vanavond bij Op1 vertelt ze waarom.

  • Als de oorlog in Oekraïne geen gruwelijke realiteit was, had de situatie zo in een oorlogsfilm gepast. Wat gebeurt er op het moment precies in Oekraïne en waarom? Vanavond bij Op1 vertellen Oekraïens-Nederlandse Vita de Geus-Kovalenko en oud-Rusland correspondent Michel Krielaars welke films en documentaires we gezien moeten hebben om een beter beeld te krijgen van wat er zich in Oekraïne afspeelt.

  • Als het aan de Amerikaanse President Joe Biden ligt, duurt het niet lang meer voor de oorlog in Oekraïne voorbij is. Nadat hij al aankondigde voor 800 miljoen euro aan wapens naar Oekraine te sturen, belde hij eerder vandaag met zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping, die zei dat China en de Verenigde Staten hun verantwoordelijkheid nemen en zich moeten inspannen voor wereldvrede. We bespreken het gesprek vanavond bij Op1 met Amerikadeskundige Raymond Mens.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Kuijpers en De Kruif over Nederlandse patriotraketten en Oekraïne of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV