Recensie: Ambulance is rammen en beuken met actieregisseur Michael Bay

Recensie: Ambulance is rammen en beuken met actieregisseur Michael Bay
Met Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II en Eiza González

Film :

Vanaf 24 maart is de film Ambulance te zien in de bioscoop. Als actieregisseur Michael Bay zijn gaspedaal intrapt weet je zeker dat je door de snelheid stijf in je rode bioscoopstoel zit. De cast is helemaal in orde, maar blijft het bij een dun verhaaltje? Lees hier de filmrecensie van Ambulance.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

It was supposed to be a simple heist
In Ambulance maken we kennis met Will Sharp. Deze man heeft dringend geld nodig voor de operatie van zijn vrouw, maar hij heeft één probleem: hij kan het niet betalen. Daarom vraagt hij hulp aan zijn broer Danny, van wie hij vervreemd is geraakt. Die stelt voor om samen een grote bank te overvallen.

Acteur Yahya Abdul-Mateen II en Jake Gyllenhaal in de actiethriller 'Ambulance'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 6,7

Danny (Jake Gyllenhaal) en Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) vormen een mooi filmduo in deze over-de-top actiefilm, die het autokerkhof rijkgevuld achterlaat. Ja, als regisseur Michael Bay (The Rock) een film maakt gaat het dak eraf. Ambulance bestaat voor driekwart uit wilde achtervolgingen, vonkenregens, explosies en brandend rubber. Het verhaal is inderdaad dun, maar wordt naar de grote finale toe wel wat beter. Groot minpunt - zelfs in IMAX - zijn de snelle, hevig trillende en hysterisch draaiende beelden, waardoor de kijkervaring op het witte doek enorm verloren gaat. Dat was niet nodig en eeuwig zonde. Ook de speelduur (136 minuten) is een half uur te lang. Een kleine drie sterren.

Cast
Naast Jake Gyllenhaal (Zodiac) en Yahya Abdul-Mateen II (Us) is ook Eiza González (Baby Driver) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Michael Bay (The Rock en Armageddon).

Vanaf 24 maart 2022 is de film Ambulance te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, thriller. Tijdsduur: 136 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV