Woensdag 23 maart in Het verhaal van Nederland: de Gouden Eeuw

Woensdag 23 maart in Het verhaal van Nederland: de Gouden Eeuw
Glorietijd is tegenwoordig controversieel

Kijktip :

De reis van Daan Schuurmans door de Nederlandse geschiedenis duurt voort. We zijn inmiddels aanbeland bij een periode die de toekomst van ons land zou tekenen, maar die vandaag de dag met steeds meer negativiteit omgeven is: de Gouden Eeuw.

Het verhaal van Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Wereldmacht
In deze aflevering van Het verhaal van Nederland is te zien hoe ons landje in de zeventiende eeuw uitgroeit tot een wereldmacht. Niet alleen dankzij de typische handelsgeest, maar vooral door roof en oorlog. Dat is precies de reden waarom de Gouden Eeuw tegenwoordig door controverse omgeven wordt.

Onderdrukking
Het komt er namelijk op neer dat een kleine elite steenrijk wordt door middel van uitbuiting en onderdrukking van anderen. In de aflevering volgen we een rijke koopmansfamilie uit Antwerpen en een berooide Duitse matroos die ons meevoeren langs de gouden bergen en zwarte bladzijden van de zeventiende eeuw.

Het verhaal van Nederland is elke woensdag rond 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het verhaal van Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV