Marco Kroon gevraagd voor The Passion

Marco Kroon gevraagd voor The Passion
EO wil Kroon als Barabbas

Nieuws :

De in opspraak geraakte militair Marco Kroon is door de EO gevraagd mee te spelen in The Passion. Kroon mag Barabbas spelen, de bijbelse figuur die in Jezus' plaats gratie kreeg vlak voor de kruisiging.

Dat meldt De Telegraaf. "We hebben meerdere mensen benaderd. Marco heeft nog niet laten weten of hij op de uitnodiging ingaat", zo bevestigt een EO-woordvoerder aan de krant.

Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde, kwam recent nog in opspraak nadat naar buiten kwam dat hij in 2007 een man ombracht in Afghanistan. Die man zou hem onder meer mishandeld en vernederd hebben. Hij droeg dit incident tien jaar met zich mee.

De rol van Barabbas werd voorgaande jaren vertolkt door mensen die op een of andere manier in opspraak raakten of problemen hadden met hun reputatie. Denk dan aan Thomas Dekker, de wielrenner die doping gebruikte, en Dave Roelvink, de realityster die veroordeeld werd voor heling. Ook turner Yuri van Gelder (editie 2017) en oud-profvoetballer Glenn Helder speelden Barabbas.

Eerder liet Kroon nog weten dat hij een speelfilm wil maken over zijn tijd in Afganistan.

The Passion, met in deze editie sterren als Glennis Grace, Tommie Christiaan en Brainpower, vindt op donderdag 29 maart plaats in de Bijlmer. EO zendt de registratie live uit om 20.30 uur op NPO 1.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Marco Kroon gevraagd voor The Passion of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV