Donderdag 24 maart in Frontlinie: Bram Vermeulen reist door Oekraïne

Donderdag 24 maart in Frontlinie: Bram Vermeulen reist door Oekraïne
Journalist bezocht Oekraïne vlak voor invasie

Kijktip :

De oorlog in Oekraïne is inmiddels al een kleine maand bezig. Vlak vóór de Russische invasie was Bram Vermeulen nog in Oekraïne. Wat hij daar beleefde is te zien in de aflevering van Frontlinie van donderdag 24 maart.

Frontlinie over Oekraïne gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Trein
In de laatste zeven dagen voor de Russische invasie reist Bram Vermeulen naar het oostfront van Oekraïne op de trein die het westen met het oosten verbindt, tanks naar het front vervoert en vluchtelingen in veiligheid brengt. Hij spreekt met Oekraïners over hun verwachtingen, hun vrees en hun hoop voor wat komen gaat.

Verdeeld
De oorlog begint voor de meeste reizigers op de trein niet in 2022, maar acht jaar geleden. De strijd heeft niet alleen het land verdeeld, maar ook families en echtgenoten uit elkaar gedreven. Hoe onvoorstelbaar een invasie in die laatste dagen ook lijkt, iedereen aan boord beseft de mogelijke consequenties.

Frontlinie in Oekraïne is donderdag 24 maart om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Frontlinie terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 24 maart in Frontlinie: Bram Vermeulen reist door Oekraïne of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV