Serierecensie: Grond is spektakelstukje van El Arbi en Fallah

Serierecensie: Grond is spektakelstukje van El Arbi en Fallah
Terug uit Hollywood voor humor en misdaad

Film :

Vanaf 17 maart staat het eerste seizoen van Grond op Netflix. Het Belgische duo El Arbi en Fallah zijn het aan het maken in Hollywood (eind december komt Batgirl van hun hand uit), maar ze vergeten hun roots niet. En dat is maar goed ook! Lees hier de recensie van Grond seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Smile
Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst? Wanneer Ishmael – Smile voor de vrienden – het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ 7,2

Deze serie springt er toch wel uit vanwege de goede cinematografie: iets waar series als Mocro Maffia zelfs van kunnen leren. Het familie-element van deze serie is interessant en vooral de humor springt er dan uit. Qua misdaad kunnen de heren nog wel wat leren: het blijft over het algemeen niet echt spannend. Soms wil de serie iets te veel zijn. Serieus drama, misdaaddrama, dramedy: het werkt allemaal wel, maar de serie moet in het vervolg wel iets meer keuzes leren maken. Het is fijn dat deze serie zichzelf niet al te serieus neemt en dat heeft het verhaal ook absoluut niet nodig. Een heel sterk begin: 3,5 ster.

Cast
Onder meer Yassine Ouaich (De Kraak) en Ward Kerremans (Penoza) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door El Arbi en Fallah (Bad Boys For Life).

Vanaf 17 maart 2022 is Grond seizoen 1 te streamen op Netflix. Genre: Misdaad. Aantal afleveringen: 8 afleveringen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV