Recensie: The Duke is sympathieke Britse misdaadcomedy met oudjes in de hoofdrol

Recensie: The Duke is sympathieke Britse misdaadcomedy met oudjes in de hoofdrol
Van de makers van Notting Hill

Film :

Sinds 16 maart is The Duke te zien in de Nederlandse bioscopen. Regisseur Roger Michell - bekend van Notting Hill - stierf vorig jaar september op 65-jarige leeftijd praktisch in het harnas. Enkele weken eerder was The Duke namelijk nog in première gegaan op het filmfestival van Venetië. Lees hier de filmrecensie van The Duke.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Kempton Bunton
The Duke gaat over de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton. In 1961 zet hij alles op het spel door een geruchtmakende diefstal: Kempton steelt Goya's beroemde portret van de hertog van Wellington, die in de National Gallery in Londen hangt. Daarmee is The Duke gebaseerd op een verbazingwekkend, maar waargebeurd verhaal.

Acteur Matthew Goode in de film 'The Duke'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ 6,9

Het kassucces van de legendarische romantische komedie Notting Hill zal deze vriendelijke film niet evenaren, maar toch is dit weer een dikke aanrader voor de liefhebbers. Acteurs Jim Broadbent en Helen Mirren spelen de sterren van de hemel als het echtpaar Bunton in deze dramatische comedy, over een eerlijke man die met een kleine misdaad de wereld wilde veranderen. The Duke is een lieve film die uitblinkt in heerlijke humor, met een uiterst vermakelijke rechtszaak als hoogtepunt. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Jim Broadbent (Paddington 2) en Helen Mirren (Trumbo) zijn ook Matthew Goode (The King's Man) en Heather Craney (Doctors) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Roger Michell (Blackbird).

Vanaf 16 maart 2022 is de film The Duke te zien in de bioscopen. Genre: biografie, comedy, drama. Tijdsduur: 96 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV