Filmisch meesterwerk There Will Be Blood vrijdag te zien op Spike

Filmisch meesterwerk There Will Be Blood vrijdag te zien op Spike
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Regisseur Paul Thomas Anderson krijgt de afgelopen tijd opnieuw veel lof toegezwaaid voor zijn schitterende film Licorice Pizza, maar iedereen lijkt het erover eens te zijn dat hij het meesterwerk There Will Be Blood nog moet overtreffen. Deze sublieme film is vrijdag te zien op Spike en je kunt There Will Be Blood streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Wanneer Daniel Plainview begin twintigste eeuw een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. op avontuur, op weg naar het stoffige Little Boston. In dit dorre stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday, slaat Plainview zijn slag. De olie maakt hem rijk, maar niets blijft bij het oude wanneer de conflicten escaleren en alle menselijke waarden onder vuur komen te liggen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Wat is de beste mannelijke acteerprestatie aller tijden? Marlon Brando in The Godfather (1972), Robert De Niro in Raging Bull (1980) en Anthony Hopkins in The Silence of the Lambs (1991) zijn rollen die vaak genoemd worden, maar steeds vaker hoor je ook Daniel Day-Lewis in There Will Be Blood. Wat hij in deze Oscarwinnende rol laat zien is werkelijk van een andere planeet; hij torent hoog boven elke scène uit waar hij in verschijnt. Het verhaal voltrekt zich langzaam, maar Paul Thomas Anderson sleurt je helemaal zijn indrukwekkende film in - die laat zien tot welke verdorven acties de mens in staat is als hebzucht om de hoek komt kijken.

Cast
Naast Daniel Day-Lewis (Phantom Thread) en Paul Dano (The Batman) zijn ook Ciarán Hinds (Belfast) en Kevin J. O'Connor (Widows) te zien in There Will Be Blood. Deze film is geregisseerd door Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza).

There Will Be Blood (2007) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is vrijdag 25 maart om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: drama. Speelduur: 158 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV