Meesterlijke oorlogsfilm Inglourious Basterds zaterdag te zien op Veronica

Meesterlijke oorlogsfilm Inglourious Basterds zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Quentin Tarantino liet ook met films als Django Unchained (2012) en Once Upon a Time in Hollywood (2019) zien dat hij graag de geschiedenis herschrijft, maar zo bont als in het meesterlijke Inglourious Basterds maakte hij het niet meer. Deze fantastische oorlogsfilm is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Inglourious Basterds streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Onder leiding van luitenant Aldo Raine organiseert een groep Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog zoveel mogelijk wraakaanvallen op de nazi's. Wanneer wordt vernomen dat de hele nazi-top (inclusief Adolf Hitler en Joseph Goebbels) een filmpremière bijwoont in Parijs, proberen de Basterds voor eens en voor altijd af te rekenen met de kopstukken van het Derde Rijk. Ze worden echter op de hielen gezeten door de meedogenloze kolonel Hans Landa, alias de Jodenjager, die iedere vorm van misleiding feilloos doorziet.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Uiteraard kun je Quentin Tarantino een schrijnend gebrek aan subtiliteit en empathie verwijten, maar toch is Inglourious Basterds één van zijn beste films geworden - juist dankzij de combinatie van absurde humor en gruwelijke scènes. Dat is niet alleen te danken aan het prachtige script van Tarantino (waarvoor hij een Oscar ontving), maar ook aan de geweldige cast, die de dialogen met veel plezier serveert. Vooral Brad Pitt is hilarisch met zijn vet aangedikte Amerikaanse accent. Inglourious Basterds voorziet echter ook ruimschoots op het gebied van actie en spanning.

Cast
Naast Brad Pitt (The Big Short) en Mélanie Laurent (Now You See Me) zijn ook Christoph Waltz (Spectre), Michael Fassbender (Steve Jobs) en Diane Kruger (Aus dem Nichts) te zien in Inglourious Basterds. Deze film is geregisseerd door Quentin Tarantino (Pulp Fiction).

Inglourious Basterds (2009) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is zaterdag 26 maart om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 153 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Meesterlijke oorlogsfilm Inglourious Basterds zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV