Disney's Encanto wint Oscar voor Beste Animatiefilm 2022

Disney's Encanto wint Oscar voor Beste Animatiefilm 2022
Abuela Madrigal verslaat Flee en Luca

Film :

Walt Disney Studios Motion Pictures is met animatiefilm Encanto in de prijzen gevallen in Hollywood tijdens de Oscaruitreiking van 2022. Een groot compliment aan een prachtige animatiefilm waarin de cultuur van Colombia gevierd wordt.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Casa Madrigal
Het verhaal draait om de 15-jarige Mirabel. Ze is liefdevol, grappig en feilbaar. Mirabel is een echte comedian en woont samen met haar gezin in Colombia. Haar gezin beschikt over bijzondere magische krachten en woont in een magisch en fantastisch huis. Mirabel zelf beschikt echter nog niet over magische krachten, maar dan is het toch echt aan haar om Encanto te redden.

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures

Beste Animatiefilm 2022
De magische familie Madrigal uit Encanto verslaat met de Oscarwinst de animatiefilms Flee, Luca, Netflix-parel The Mitchells vs. the Machines en Raya and the Last Dragon. Eerder is al bekendgemaakt dat Disney nog niet klaar is met de Colombiaanse familie, want co-regisseur Jared Bush liet via Twitter weten dat er wellicht een spin-off gemaakt gaat worden.

Lees hier onze filmrecensie van Encanto

Cast
Met de stemmen van Stephanie Beatriz (In the Heights), John Leguizamo (Ice Age: Continental Drift), Mauro Castillo (El Joe) en Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins Returns). De Nederlandse stemmen zijn onder meer van Vajèn van den Bosch en Ewout Eggink. Deze productie is geregisseerd door Jared Bush en Byron Howard (Zootropolis).

De animatiefilm Encanto is nu te streamen op Disney+. Genre: animatie, avontuur, familie. Tijdsduur: 99 minuten. IMDb-score: 7,3.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Disney's Encanto wint Oscar voor Beste Animatiefilm 2022 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV