Woensdag in Het verhaal van Nederland: burgeroorlog tussen patriotten en prinsgezinden

Woensdag in Het verhaal van Nederland: burgeroorlog tussen patriotten en prinsgezinden
Ons land wordt verscheurd

Kijktip :

Daan Schuurmans laat de Gouden Eeuw achter zich en trekt in de aflevering van Het verhaal van Nederland van woensdag 30 maart verder door de geschiedenis van ons land. Deze week met als titel "Patriotten en Prinsgezinden".

Het verhaal van Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Burgeroorlog
Het is het eind van de achttiende eeuw en Nederland wordt verscheurd door een burgeroorlog, die het brute einde van de Gouden Eeuw betekent. Prins Willem V, de laatste stadhouder, vlucht het land uit en burgers grijpen hun kans om de democratie in te voeren.

Inspraak
De inzet van het conflict wordt duidelijk uit de twee kampen die zijn ontstaan. Er woedt een strijd tussen aanhangers van de laatste Oranje-stadhouder enerzijds, en burgers die meer inspraak eisen - de patriotten - anderzijds. Wordt Nederland een monarchie of een democratische republiek?

Het verhaal van Nederland is elke woensdag rond 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het verhaal van Nederland terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Het verhaal van Nederland: burgeroorlog tussen patriotten en prinsgezinden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV