Rijksmuseum blaast Koefnoen nieuw leven in

Rijksmuseum blaast Koefnoen nieuw leven in
Vierdelige webserie inclusief Jort Kelder

Nieuws :

Het satirische programma Koefnoen komt - voor even - weer terug: de makers gaan een vierdelige webserie maken, samen met het Rijksmuseum. Acteurs Owen Schumacher en Paul Groot, maar ook Jeremy Baker, Eva Crutzen en Jort Kelder spelen hoofdrollen.

Het gaat om een webserie in het kader van de nieuwe tentoonstelling High Society, zo meldt ANP. "De acteurs brengen de levensgrote portretten uit de tentoonstelling tot leven. De jetset van weleer ontmoet elkaar op een glamourfeest en roddelt er lustig op los", zo meldt het Rijksmuseum. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op sociale media.

:[article:img](src:"paul-groot-owen-schumacher-phpjt78az.jpg" title:"Paul Groot en Owen Schumacher")

Afgelopen december kondigden de NPO en AVROTROS aan dat er geen plek meer was voor Koefnoen in de zaterdagavondprogrammering. Zo kwam er na 13 jaar en 15 seizoenen een einde aan het programma.

Met de nieuwe tentoonstelling viert het Rijksmuseum de komst van schilderijen Marten Soolmans en Oopjen Coppit die Nederland en Frankrijk in 2016 samen kochten. "De pas gerestaureerde Marten en Oopjen stralen te midden van bijna veertig machtige vorsten, excentrieke aristocraten en puissant rijke burgers, die zich in vol ornaat lieten schilderen door de beste kunstenaars van hun tijd."

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV