Actiethriller Jack Reacher met Tom Cruise woensdag te zien op Veronica

Actiethriller Jack Reacher met Tom Cruise woensdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

We zijn Tom Cruise de laatste jaren een beetje uit het oog verloren, want zijn laatste film stamt alweer uit 2018. In de jaren daarvoor was hij echter in topvorm als actieheld, bijvoorbeeld in de spannende thriller Jack Reacher. Dit kassucces is woensdag te zien op Veronica en je kunt Jack Reacher streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Jack Reacher begint zenuwslopend en gruwelijk: tijdens spitsuur in de stad Pittsburgh lost een schutter zes schoten, die aan vijf mensen het leven kosten. De politie heeft al snel een verdachte in hechtenis genomen, maar de zaak wordt gecompliceerder als deze man koste wat kost wil spreken met de voormalige soldaat Jack Reacher. Die zwerft door de Verenigde Staten om het onrecht te bestrijden, en hij is nu net een specialist in onvindbaar zijn. Kan deze mysterieuze zaak worden opgelost?

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Deze film was omgeven door controverse, omdat velen in Cruise een ongeloofwaardige Jack Reacher zagen. Dit personage uit de boeken van Lee Child is namelijk een 1,96 meter lange, blonde en ruim 110 kilo zware krachtpatser. En Cruise? Dat is maar een klein, licht mannetje van 1,70 meter met zwart haar. Jack Reacher heeft te kampen met meer ongeloofwaardigheden, want het verhaal berust wel érg veel op toeval. Gelukkig is de actie uitstekend verzorgd en kunnen we genieten van een heerlijk bijrolletje van veteraan Robert Duvall.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Rosamund Pike (Gone Girl) zijn ook Richard Jenkins (Nightmare Alley), David Oyelowo (The Midnight Sky) en Robert Duvall (The Godfather) te zien in Jack Reacher. Deze film is geregisseerd door Christopher McQuarrie.

Jack Reacher (2012) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is woensdag 30 maart om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 130 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV