Dinsdag in Op1: Ruben Hein over zijn nieuwe documentaire ‘Sound of the South’

Dinsdag in Op1: Ruben Hein over zijn nieuwe documentaire ‘Sound of the South’
Dit zijn de gasten van dinsdag 29 maart

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana.Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 29 maart

  • Zanger en vogelaar Ruben Hein heeft voor zijn nieuwe documentaire ‘Sound of the South’ het jazzpodium omgeruild voor het decor van Antarctica. Tweeëntwintig dagen dompelde hij zich onder in één van de meest ongerepte streken ter wereld. Vlakbij de Zuidpool deed hij ook inspiratie op voor zijn nieuwe album Oceans. Vanavond in Op1 treedt hij met zijn nieuwste single op.

  • Vandaag ontvangt de Turkse president Ergodan Oekraïense en Russische delegaties in het Dolmabahçe-paleis in Istanbul. Het doel: het forceren van een staakt-het-vuren in Oekraïne. Vanavond bij Op1 praat voormalig correspondent en Turkije deskundige Froukje Santing ons bij over de Turkse belangen en vertelt sanctie-expert Heleen over de Linden of de sancties tegen Rusland al invloed hebben.

  • De afgelopen weken deed Hans Jaap Melissen verslag vanuit het onder vuur liggende Kiev. Terwijl veel andere journalisten vertrokken, bleef de oorlogsverslaggever een maand in de Oekraïense hoofdstad. Nu hij even terug is in Nederland schuift hij aan bij Op1 en vertelt hij meer over de situatie in Oekraïne en wat hij daar heeft gezien.

  • Nederland heeft zeventien Russische spionnen het land uitgezet. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra zijn de Russen hier onder een diplomatieke dekmantel aan het werk, maar vormen ze een gevaar voor de veiligheid. Inlichtingenexpert Ronald Prins vertelt vanavond bij Op1 hoe de Russische spionnen hier te werk gaan. Politiek verslaggever Thomas van Groningen had Hoekstra vanmiddag voor zijn camera en weet hoe het nieuws in Den Haag is geland.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV