Sfeervolle thriller Dolores Claiborne vrijdag te zien op België Eén

Sfeervolle thriller Dolores Claiborne vrijdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De lijst van beroemde Stephen King-verfilmingen is bijna eindeloos en bevat grote klassiekers als The Shining (1980), The Shawshank Redemption (1994) en The Green Mile (1999). De sfeervolle thriller Dolores Claiborne wordt weleens vergeten, maar is je tijd ook meer dan waard. Deze film is vrijdag te zien op België Eén en je kunt Dolores Claiborne streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Dolores Claiborne gaat over de moeizame verhouding tussen een moeder en haar enige dochter. Huishoudster Dolores wordt beschuldigd van de moord op haar veeleisende werkgeefster, bij wie ze jarenlang in dienst was. Door deze gebeurtenis wordt ook de dood van haar man, twintig jaar geleden, weer opgerakeld en rechercheur John Macky is vastbesloten Dolores dit keer wél voor moord achter slot en grendel te krijgen. Haar dochter Selena, een succesvolle journaliste in New York, keert voor de zaak terug naar haar geboorteplaats in het kille Maine, waar ze opnieuw met haar eigen jeugd geconfronteerd wordt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Veel Stephen King-verfilmingen vallen onder het genre "angstaanjagende horror", maar het uitstekende Dolores Claiborne pakt het anders aan. Dit is een psychologische thriller die langzaam onder je huid gaat zitten, maar te allen tijde sfeervol en onderhoudend blijft. Het bronmateriaal van King is opnieuw uitstekend, maar regisseur Taylor Hackford kreeg ook nog eens de beschikking over een fantastische cast. Een prima Hollywoodproduct.

Cast
Naast Kathy Bates (Richard Jewell) en Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight) zijn ook Judy Parfitt (Girl with a Pearl Earring), Christopher Plummer (Knives Out) en David Strathairn (Nomadland) te zien in Dolores Claiborne. Deze film is geregisseerd door Taylor Hackford (Ray).

Dolores Claiborne (1995) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is vrijdag 1 april om 22.50 uur te zien op België Eén. Genre: drama, thriller. Speelduur: 132 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV