Fenomenale western Django Unchained zaterdag te zien op Veronica

Fenomenale western Django Unchained zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Regisseur Quentin Tarantino heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij dol is op de spaghettiwesterns uit de jaren zestig en zeventig. In 2012 voegde hij zelf de daad bij het woord en kwam de heerlijke film Django Unchained uit. Dit meesterwerk is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Django Unchained streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
In de negentiende eeuw is de slavenhandel in Jackson, Mississippi volop aan de gang en de twee geliefden Django en Broomhilda worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Als Django bevrijd wordt door de eigenaardige premiejager King Schultz beginnen ze samen aan een zoektocht naar Django's geliefde. Zo komen ze bij Calvin Candie terecht, een meedogenloze plantage-eigenaar die berucht is om de vreselijke slavenpraktijken die hij erop nahoudt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Tarantino is een man van provocaties en dat is met Django Unchained niet anders. Vooral het gebruik van het in de Verenigde Staten zeer gevoelige N-word kwam de regisseur en scenarist op veel kritiek te staan. Helaas was dat in de negentiende eeuw echter meer regel dan uitzondering, en daarmee tracht Tarantino toch een authentiek beeld van slaveneigenaren te schetsen. Dat gebeurt natuurlijk met de nodige Tarantineske elementen: verrukkelijke dialogen, buitensporig geweld én de nodige humor. De waanzinnige cast is bovendien in topvorm.

Cast
Naast Jamie Foxx (Just Mercy) en Christoph Waltz (Spectre) zijn ook Leonardo DiCaprio (Don't Look Up), Kerry Washington (The Prom) en Samuel L. Jackson (Pulp Fiction) te zien in Django Unchained. Deze film is geregisseerd door Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood).

Django Unchained (2012) wordt beoordeeld met een 8,4 op IMDb en is zaterdag 2 april om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, western. Speelduur: 165 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fenomenale western Django Unchained zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV