Vrijdag in Khalid & Sophie: Van Mulligen over prijsstijgingen door oorlog Oekraïne

Vrijdag in Khalid & Sophie: Van Mulligen over prijsstijgingen door oorlog Oekraïne
De gasten van Khalid & Sophie van vrijdag 1 april

Kijktip :

Khalid Kassem & Sophie Hilbrand zijn terug met het tweede seizoen van hun talkshow. Hieronder lees je wie de gasten zijn van Khalid & Sophie van vrijdag 1 april. De show wordt vandaag gepresenteerd door Khalid.

Lees verder onder de video's.

De gasten in Khalid & Sophie - vrijdag 1 april

  • Vanavond hebben we weer een nieuw duo van dienst. Documentairemaker en presentator Nicolaas Veul en voormalig politiek journalist Wouke van Scherrenburg gidsen ons door het nieuws van de dag.

  • De prijzen zijn enorm gestegen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Afgelopen maand steeg de inflatie zelfs tot 12 procent, meldde het CBS vandaag. Auteur Sander Heijne en hoofdeconoom CBS Peter Hein van Mulligen komen hier vanavond over vertellen.

  • De Oekraïense president Zelensky wees ons erop dat de inname van Den Briel vandaag precies 450 jaar geleden is. Emeritus hoogleraar historische letterkunde Herman Pleij weet hier alles over en schuift daarom vanavond aan.

  • Annefleur Schipper is dit seizoen huiscurator van ons eigen wassenbeeldenmuseum. Vandaag plaatst ze weer een rolmodel in ons museum.

  • De vrolijke band a-ha bleek achter de schermen een stuk minder vrolijk. Radio dj’s Gerard Ekdom en Emmely de Wilt komen praten over muziekdocumentaires die het beeld van een muzikant deden kantelen.

  • Yori Swart sluit de avond muzikaal af met het toepasselijke nummer ‘Sometimes it snows in April’ van Prince.

De talkshow Khalid & Sophie is elke werkdag om 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Khalid & Sophie terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV