Dinsdag in Op1: Mocro-Maffia-acteur Walid Benmbarek over waarom vasten gezond is

Dinsdag in Op1: Mocro-Maffia-acteur Walid Benmbarek over waarom vasten gezond is
Dit zijn de gasten van dinsdag 5 april

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana.Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees verder onder de video.

Onderwerpen van dinsdag 5 april

  • Voor het eerst sinds 1995 vallen de Ramadan en de christelijke vastenperiode tegelijkertijd. Waar de islamieten tijdens de ramadan tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten, slaan steeds meer christenen een maaltijd over of onthouden zich tussen carnaval en Pasen van bijvoorbeeld alcohol, games of social media. Maar waarom doen mensen dat eigenlijk? En waarom is het zo gezond? Dat bespreken we in Op1 met sportschoolhouder en presentator Arie Boomsma, Mocro-Maffia-acteur Walid Benmbarek en voedingswetenschapper Samefko Ludidi, die ook een boek schreef over intermittent fasting.

  • PvdA-Kamerlid Attje Kuiken heeft haar zin: donderdag komt Hugo de Jonge naar de Kamer om zich te verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. Sinds vorige week ligt de ex-coronaminister onder vuur, omdat appjes werden onthuld waarin hij persoonlijk op gesprekken met Van Lienden aandrong. Ook bleek dat hij voor zijn werk zijn privémail had gebruikt, waardoor mogelijk informatie verloren is gegaan. Is Attje Kuiken bereid een motie van wantrouwen tegen De Jonge te steunen?

  • Het tiende solo-album ‘Are You Still Somewhere’ van harpist Lavinia Meijer is haar meest persoonlijke plaat. Ze componeerde zelf de meeste stukken, die gaan over zaken die haar zeer aan het hart liggen. Zoals ouder-kind-relaties, waarbij ze hulp kreeg van niemand minder dan punk-legende Iggy Pop. Lavinia zette zijn gedicht ‘Mom & Dad’ op muziek. Ook de Black Lives Matter protesten van 2020 waren van invloed, en extreme eenzaamheid in haar moederland Korea.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Mocro-Maffia-acteur Walid Benmbarek over waarom vasten gezond is of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV