Donderdag in Floortje naar het einde van de wereld: de Azoren

Donderdag in Floortje naar het einde van de wereld: de Azoren
Portugese archipel in Atlantische Oceaan

Kijktip :

"Het einde van de wereld" wordt in de aflevering van Floortje naar het einde van de wereld van donderdag 7 april met een korreltje zout genomen, want Floortje Dessing blijft 'gewoon' in Europa. Ze bezoekt echter wel een verre uithoek op de Azoren.

Floortje naar het einde van de wereld gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Eilandje
De Azoren is een Portugese archipel, midden in de Atlantische Oceaan. Hier bezoekt Floortje het kleine eilandje Santa Maria, waar het Frans-Portugese stel Rita en Loannis met hun twee jonge kinderen woont. Op een idyllische plek aan de rand van het eiland maakten zij van een oude schuur hun droomhuis.

Walvissen
De familie woont hier grotendeels zelfvoorzienend, maar om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien werkt Rita drie dagen per zes weken als orthodontist op een naburig eiland. Floortje ontmoet ook Jasmine, een vriendin van Rita die onderzoek doet naar walvissen in dit gebied.

Floortje naar het einde van de wereld is elke donderdag om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Floortje naar het einde van de wereld terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV