Vrolijke musicalklassieker Grease donderdag te zien op Net5

Vrolijke musicalklassieker Grease donderdag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Vlak na het enorme succes van Saturday Night Fever (1977) groeide John Travolta definitief uit tot een superster met Grease. Zijn tegenspeelster Olivia Newton-John was dat al door haar succesvolle zangcarrière, maar ze boorde hiermee een nóg groter publiek aan. De vrolijke musicalklassieker is donderdag te zien op Net5 en je kunt Grease streamen via Netflix en Amazon Prime.

Bekijk de volledige programmering van The Greatest Hits-filmmaand van Net5 op Gids.tv.

Het verhaal
Sandy en Danny ontmoeten elkaar op vakantie. Ze worden verliefd en aan het eind van de vakantie kunnen ze moeilijk afscheid nemen. Later verhuist Sandy naar de plek waar Danny woont en gaat vervolgens ook naar dezelfde school, Rydell High School. Wanneer de school begint komen Sandy en Danny elkaar plotseling weer tegen. Sandy kent Danny als een romantische en lieve jongen, maar op school staat hij bekend als een stoere vrouwenverslinder. Wanneer ze elkaar weer ontmoeten, botsen hun imago's en karakters.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Grease speelt zich af in het jaar 1958 en dat is duidelijk te horen aan de legendarische soundtrack, die tjokvol hits zit ('Grease', 'Summer Nights', 'Hopelessly Devoted to You', 'You're the One That I Want', 'Sandy', 'Greased Lightnin''), maar ook barst van de rock 'n' roll-covers. Het zorgde voor een grote rock 'n' roll-hype én een gigantisch succes in de bioscoop en de hitlijsten. Nog altijd worden Travolta en Newton-John het meest geassocieerd met deze rol, en terecht: ze spatten van het scherm in een vrolijke en kleurrijke musical.

Cast
Naast John Travolta (Pulp Fiction) en Olivia Newton-John (The Very Excellent Mr. Dundee) zijn ook Jeff Conaway (Pete's Dragon) en Stockard Channing (Six Degrees of Separation) te zien in Grease. Deze film is geregisseerd door Randal Kleiser (The Blue Lagoon).

Grease (1978) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is donderdag 7 april om
20.30 uur te zien op Net5. Genre: musical, romantiek. Speelduur: 110 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV