Recensie: The Northman is lsd-trip naar ultieme wraak en vikingen-hemel Walhalla

Recensie: The Northman is lsd-trip naar ultieme wraak en vikingen-hemel Walhalla
Met Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Claes Bang en Björk

Film :

Vanaf 14 april is de film The Northman te zien in de bioscoop. De verwachtingen waren zeer hooggespannen na het zien van de waanzinnige en brute trailer, die naast wraak ook een opgepompte Alexander Skarsgård als prins Amleth liet zien. Een Oscar gaat deze sympathieke acteur echter niet winnen. Lees hier de filmrecensie van The Northman.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Conquer your fate
Het verhaal speelt zich af in het IJsland van de tiende eeuw en volgt de viking Amleth. Nadat zijn vader, koning Horvendill, bruut vermoord is, is hij uit op wraak. De koning werd vermoord door Fjölnir en zijn leger. Amleth belooft zijn vader te eren, zijn moeder, koningin Gudrun, te redden en Fjölnir te doden. Hij verzamelt een leger dat hem bij deze ultieme wraakactie zal steunen.

Actrice Nicole Kidman als moeder Queen Gudrún in de film 'The Northman'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 8,5

Deze productie doet denken aan grote heroïsche eposfilms zoals Gladiator en Braveheart. The Northman is van regisseur Robert Eggers, die verraste met films als The Witch en The Lighthouse. Dit avontuur is op actiegebied zeker imponerend, bijvoorbeeld als vechtmachine Skarsgård met bijlen een muur van de vijand beklimt, met een bloedbad tot gevolg. Het mythologische verhaal over de eeuwenoude saga vliegt helaas meerdere malen uit de bocht, mede door bizarre kunstzinnige beelden. De hysterisch krijsende moeder Nicole Kidman in de "wat is je zwaard lang"-scène is zelfs lachwekkend - maar ook doodzonde. Fans van de meesterlijke Vikings-serie gaan dit waarschijnlijk een vrij overbodige film vinden. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Alexander Skarsgård (True Blood) en Nicole Kidman (Being the Ricardos) zijn ook Ethan Hawke (Moon Knight), Claes Bang (The Last Vermeer), Anya Taylor-Joy (The VVitch: A New-England Folktale), Björk (Dancer in the Dark) en Willem Dafoe (Spider-Man: No Way Home) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Robert Eggers (The Lighthouse).

Vanaf 14 april is de film The Northman te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, avontuur, drama. Tijdsduur: 136 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV