Donderdag in Op1: Alina Zoet en Gregory Sedoc over de 'Invictus Games'

Donderdag in Op1: Alina Zoet en Gregory Sedoc over de 'Invictus Games'
Dit zijn de gasten van donderdag 7 april

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Sven Kockelmann en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 7 april

  • Hij woonde al 26 jaar in Rusland, maar toen in februari de oorlog uitbrak, sloeg hij met zijn vrouw op de vlucht. Een paar dagen later ging het land op slot. Schrijver Pieter Waterdrinker liet bijna alles achter in zijn woning in Rusland. Zal hij die ooit nog terugzien? Waterdrinker is nu in Nederland vanwege het verschijnen van zijn nieuwe roman en vertelt vanavond bij Op1 zijn verhaal.

  • Volgende week gaan in Den Haag de Invictus Games van start. Het sportevenement voor oud-militairen die gewond zijn geraakt op missie. Niet om medailles, maar vooral om het herstel en de revalidatie te ondersteunen. Door de oorlog in Oekraïne heeft de editie van dit jaar een speciale lading: kan de Oekraïense delegatie meedoen? We bespreken het vanavond bij Op1 met Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim, veteraan Alina Zoet en oud-atleet Gregory Sedoc.

  • Het is erop of eronder voor Hugo de Jonge vandaag. De oud-coronaminister moet zich verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. Hij zei steeds zich er niet mee te hebben bemoeid, maar uit onthulde appjes blijkt anders. Kan De Jonge de Kamer overtuigen van zijn integriteit? We bespreken het vanavond met politiek verslaggever Marieke Smits en advocaat Herman Loonstein en mondkapjes-ondernemer Tjalke de Jong, die samen de staat aanklagen om de mondkapjesdeal.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's