Vrijdag in Op1: Mart de Kruif over de oorlog in Oekraïne

Vrijdag in Op1: Mart de Kruif over de oorlog in Oekraïne
De gasten van Op1 van vrijdag 8 april

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 8 april.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen van vrijdag 8 april

  • Bij een raketaanval op een treinstation in Kramatorsk in Oost-Oekraïne zijn vermoedelijk tientallen slachtoffers gevallen. Nu Russische troepen Kiev loslaten en de oorlog in het oosten verhevigt, lijkt Poetin zijn laatste troefkaart te spelen. Steeds vaker klinken daarom geluiden dat de oorlog op zijn eind loopt. Is het einde daadwerkelijk in zicht? We bespreken het vanavond met Oud-Commandant der Strijdkrachten Mart de Kruif.

  • Het gezegde “In oorlogen sneuvelt de waarheid als eerste” is nog altijd relevant, zo bleek in Boetsja. Daar werd met behulp van video- en satellietbeelden bewezen dat gedode burgers al weken op straat lagen, in tegenstelling tot wat Rusland beweerde.Brecht Castel is fact-checker bij KNACK en krijgt elke dag honderden van dit soort beelden toegestuurd van “burgerspeurders”. Hij schuift samen met onderzoeker bij Beeld en Geluid Kristina Petrasova aan. Vanavond vertellen zij hoe je zelf beelden kan factchecken.

  • De hoogste EU-vertegenwoordigers Ursula von der Leyen en Josep Borrell reizen vandaag met de trein door Oekraïne voor een ontmoeting met president Zelensky. Er is voor een kleine dertig miljard aan Russische tegoeden bevroren, er worden wapens geleverd om de Russen te bestrijden, maar is het genoeg? Dat bespreken we vanavond in Op1 met VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Mart de Kruif over de oorlog in Oekraïne of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV