Recensie: Return to Space is unieke kijk op bizar Elon Musk project

Recensie: Return to Space is unieke kijk op bizar Elon Musk project
Hoe Elon terug de ruimte in wil

Film :

Vanaf 8 april staat de film Return to Space op Netflix. Voor het eerst in jaren denkt er iemand aan terugkeren naar de ruimte: een heel rijk iemand. Hoe pakt dat uit? Lees hier de recensie van Return to Space.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Amerikaanse ambities
Voor het eerst richten de regisseurs Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin hun lenzen op de hemel. Ze brengen een verslag van de inspirerende opkomst van de twee decennia durende poging van SpaceX en Elon Musk om Amerika's ambities op het gebied van ruimtevaart nieuw leven in te blazen.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 57% | IMDb ★ 7,4

Het is lastig om een documentaire over een onderwerp als dit met een lijdend voorwerp als multimiljonair Elon Musk niet te laten lijken op een reclamestunt. Het lukt deze documentaire niet in zijn geheel om "reclamevrij" te blijven, waardoor het er af en toe echt te dik bovenop ligt. Er staat een redelijk groot spotlicht op Musk, maar het wordt nauwelijks gênant. Die balans vinden is ook in de documentairewereld nog steeds flink lastig (te zien aan bijvoorbeeld de recent uitgekomen documentaires over Neymar en Ronald Koeman), dus dat is een groot pluspunt. Drie sterren.

Vanaf 8 april 2022 is Return to Space te kijken op Netflix. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 128 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV