Serierecensie: De Kraak start veelbelovend met hackers, plofkraak en groot drama

Serierecensie: De Kraak start veelbelovend met hackers, plofkraak en groot drama
Met onder andere Tijmen Govaerts, Gène Bervoets en Manuel Broekman

Kijktip :

Vanaf 8 april is de misdaaddramaserie De Kraak te zien op Veronica en Prime Video. De wereld van misdaad en hackers gaan hand in hand in deze lekkere misdaadserie met hele fijne cast. Lees hier de serierecensie van De Kraak.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Don't buy revenge. Steal it.
De serie vertelt het verhaal van de verlegen, maar briljante computernerd Jeremy Peeters. Dat begint drie jaar geleden. Op dat moment leeft Jeremy nog volledig in de anonimiteit, maar een oplichtersbende lijft hem in om te helpen bij het plegen van de grootste bankroof aller tijden - ter waarde van 350 miljoen euro.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,1

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste aflevering van De Kraak.

De eerste aflevering kijkt direct lekker weg met een degelijke en sterke rol voor hoofdrolspeler Tijmen Govaerts als de hacker Jeremy Peeters. Alle misdaad-elementen worden uit de cast getrokken, met ijskoude en bloedstollende rollen voor topacteur Gène Bervoets als Alidor Van Praet en beeldschone dochter Ella-June Henrard als Ada. Leuke bijrol is die van de Amsterdamse acteur Manuel Broekman als oplichter Prince, die zich in de volgende afleveringen zeker zal gaan laten horen. De eerste aflevering is zeker veelbelovend (voelt soms bij vlagen een beetje als Netflix-hitserie Undercover), maar met een eigen smoel. Drieënhalve ster.

Acteur Tijmen Govaerts is Jeremy Peeters in de dramaserie 'De Kraak'

Cast
Naast Tijmen Govaerts (Wij) en An Miller (Loft) zijn ook Gène Bervoets (Borgman), Ella-June Henrard (Boy 7), Joren Seldeslachts (Paradise Drifters), Koen De Graeve (Déjà Vu), Hilde De Baerdemaeker (Apse), Florian Fitz (The Last Picture) en Manuel Broekman (Feuten). Deze productie is geregisseerd door Frank van Mechelen en Joost Wynant (Aspe).

De Vlaamse thrillerserie De Kraak is vanaf vrijdag 8 april wekelijks om 20.30 uur te zien op Veronica. De afleveringen van De Kraak zijn na uitzending direct op Amazon Prime Video te kijken. De serie bevat 8 afleveringen van 48 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV