Recensie: All the Old Knives is kwaliteitsthriller voor mensen met geduld

Recensie: All the Old Knives is kwaliteitsthriller voor mensen met geduld
Met Chris Pine en Thandiwe Newton

Film :

Sinds 8 april is de film All the Old Knives te zien op Amazon Prime Video. Heel veel actie hoef je niet te verwachten, maar deze zwoele thriller blinkt wel uit op plot- en castgebied. Lees hier de filmrecensie van All the Old Knives.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Secrets Kill
De CIA ontdekt dat een agent informatie heeft gelekt en dat heeft aan meer dan 100 mensen het leven gekost. Voormalig agent Henry Pelham wordt opgetrommeld om uit te zoeken wie er gelekt heeft. Zijn onderzoek brengt hem naar Oostenrijk, Groot-Brittanië en Californië. In Californië loopt hij zijn collega en ex-geliefde Celia Harrison tegen het lijf. Dit bijzondere gesprek haalt dodelijke geheimen uit de kast.

Actrice Thandiwe Newton en Chris Pine in de film 'All the Old Knives'

Beoordeling van Gids,tv: ★★★

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 6,1

All the Old Knives is een mooie toevoeging aan het aanbod van Amazon Prime Video. Het verhaal heeft als rode draad een spannende vliegtuigkaping met leugens, een oude liefde en een finale die menig kijker niet ziet aankomen. De regie van All the Old Knives is in handen van de Deense regisseur Janus Metz (ZeroZeroZero). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Amerikaanse schrijver Olen Steinhauer, bekend van vele spionagethrillers. De auteur was zelf betrokken bij de verfilming van zijn roman en verwerkte zijn boek eigenhandig tot een scenario. Het verhaal is (met enig geduld) wel meeslepend en je blijft nieuwsgierig hoe dit afloopt, mede door het sterke acteerwerk van Chris Pine en de beeldschone actrice Thandiwe Newton. Drie sterren.

Cast
Naast Chris Pine (The Contractor) en Thandiwe Newton (Reminiscence) zijn ook Laurence Fishburne (The Ice Road), Jonathan Pryce (The Wife) en Abdul Alshareef (The Nan Movie) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Janus Metz (Borg McEnroe).

Lees hier ook onze filmrecensie van The Contractor (2022) ook met Chris Pine

Vanaf 8 april 2022 is de film All The Old Knives te zien op Amazon Prime Video. Genre: thriller. Tijdsduur: 101 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV