Slotaflevering Het verhaal van Nederland woensdag te zien op NPO 1

Slotaflevering Het verhaal van Nederland woensdag te zien op NPO 1
Terug naar de Tweede Wereldoorlog

Kijktip :

Woensdag (13 april) is op NPO 1 de laatste aflevering van de indrukwekkende geschiedenisserie Het verhaal van Nederland te zien. Acteur/presentator Daan Schuurmans sluit hierin zijn reis door de Nederlandse geschiedenis af.

Het verhaal van Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Tweede Wereldoorlog
In de slotaflevering zijn we aanbeland in de relatief recente geschiedenis. Het laatste hoofdstuk gaat over de Tweede Wereldoorlog, een periode van vijf jaar waarin Nederland wordt bezet door het nazi-Duitsland van Adolf Hitler. Schuurmans laat zien hoe die jaren door de Nederlandse bevolking zijn beleefd.

Oorlogsmisdaden
Tussen 1940 en 1945 worden op ons grondgebied en voor onze ogen oorlogsmisdaden gepleegd - niet alleen door de Duitsers, maar ook door onszelf. Gewone burgers moeten ten koste van alles zien te leven en overleven in tijden van oorlog en bezetting. Is de vraag wie goed en fout was wel eenvoudig te beantwoorden?

De slotaflevering van Het verhaal van Nederland is woensdag 13 april om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het verhaal van Nederland terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV