Aangrijpende documentaire Het dinsdagavondgevoel zie je woensdag op NPO 2

Aangrijpende documentaire Het dinsdagavondgevoel zie je woensdag op NPO 2
Amsterdams koor wordt geraakt door corona

Kijktip :

In de documentaire Het dinsdagavondgevoel gaan we terug naar het begin van de coronapandemie, in het voorjaar van 2020. Het Amsterdams Gemengd Koor staat vooraan in de rij als het virus Nederland binnendringt.

Het dinsdagavondgevoel gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Sterfgevallen
Na hun uitvoering van de Johannes Passion in het Concertgebouw op 8 maart 2020 worden meer dan honderd koorleden ziek en zijn er vier sterfgevallen in de gelederen te betreuren. Zingen is plotseling een gevaarlijke activiteit geworden, de gedeelde hartstocht voor samen zingen stuit op angst en verdriet.

Herpakken
In deze documentaire is te zien hoe deze hechte groep zangers worstelt met het leed dat hen overkomt en hoe ze zich herpakken, maar de verhalen zijn heftig. Van een sopraan die haar partner voor het laatst nog één keer over zijn bol aait waarna hij halsoverkop naar het ziekenhuis wordt vervoerd en binnen een week overlijdt tot het bestuur dat vreest voor het voortbestaan van het koor.

De documentaire Het dinsdagavondgevoel is woensdag 13 april om 22.30 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Het dinsdagavondgevoel terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpende documentaire Het dinsdagavondgevoel zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV