The Passion 2022: vijf prachtige nummers uit 12 jaar muzikaal-Bijbels evenement

The Passion 2022: vijf prachtige nummers uit 12 jaar muzikaal-Bijbels evenement
Dit jaar met onder anderen Soy Kroon, Noortje Herlaar en Dennis Weening

Kijktip :

Morgen (donderdag 14 april) is het weer zover! Op Witte Donderdag is The Passion 2022 te zien op NPO 2, alweer de twaalfde editie - met wederom een fantastische cast. Dit jaar wordt het spektakel live uitgezonden vanuit Doetinchem. Gids.tv blikt terug op twaalf jaar The Passion met vijf prachtige nummers.

5. Do – 'Zeg me dat het niet zo is'

In 2011, tijdens de allereerste editie van The Passion, wist zangeres Do meteen een enorme hit te scoren. Do, die de rol van Maria vertolkte in dat jaar, zong 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen. De prachtige video is ruim een miljoen keer bekeken op YouTube.

4. Tommie Christiaan en Jeangu Macrooy – 'Huil nou'

In 2018 vond The Passion plaats in de Bijlmer in Amsterdam. Tommie Christiaan en Jeangu Macrooy vertolkten samen het nummer ‘Huil nou’ van het Nederlands muziek- en cabaretduo Jurk! Hiermee wisten Tommie en Jeangu de relatie van Jezus en zijn verrader Judas te vertellen.

3. Simone Kleinsma en Jan Dulles – 'Hou van mij'

Voor veel mensen is niks mooier dan de band tussen moeder en kind. De prachtige Simone Kleinsma wist in 2014 op een mooie manier Maria, de moeder van Jezus, te vertolken. Samen met haar ‘zoon’ Jan Dulles zong zij het nummer 'Hou van mij' van de Volendamse band de 3Js.

2. Syb van der Ploeg en Do - 'Geef mij nu je angst'

Los van een guilty pleasure-voorliefde voor André Hazes gaan we weer even terug naar 2011. Syb van der Ploeg en Do zongen het finalelied, dat insloeg als een bom. Mede door het grote succes van de eerste editie weet het evenement anno 2021 nog steeds te scoren.

1. Freek Bartels en Rob Dekay - 'IJskoud'

Vorig jaar was The Passion te zien in Roermond. Toen was zanger Freek Bartels de ster van de avond met een sterke vertolking in het beroemde lijdensverhaal. En goed nieuws: The Passion krijgt op donderdag 26 mei een vervolg onder de titel 'The Passion Hemelvaart'.

Cast 2022
Met onder andere Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus), Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Sabri Saad El Hamus (Pilatus) en Sosha Duysker (Verslaggever). Ruud de Wild is de Verteller en Jeroen Pauw heeft een bijzondere bijrol.

The Passion 2022 is donderdag 14 april om 20.30 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. Na afloop kun je The Passion 2022 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV